(Star sport)
(Star sport)

Prva petarda u trenerskoj karijeri Saše Ilića

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 21:35

Prvi poraz srpskog stručnjaka otkako je stigao u Grčku

Medeni meseci Atromitosa i Saše Ilića su okončani. I to na brutalan način. Gurao je Srbin koliko je mogao, a deluje da i dalje može, samo što se serija nepobedivosti njegove sadašnje ekipe završila mimo utiska stečenog na osnovu rezultata u poslednje vreme. Tim legendarnog kapitena Partizana je izgubio na svom terenu od šampiona Grčke – 0:5.

I tako je tek u 14. utakmici otkako je Ilić preuzeo ekipu poklekao Atrmitos. Prethodno je izgledao baš dobro, podigao se sa dna tabele, savladao Panatinaikos, odoleo Olimpijakosu, međutim, pre ili kasnije se znalo da će biti razoružan. Desilo se na prilično ubedljiv način, jer daleko kvalitetniji sastav iz Atine nije imao milosti.

Izabrane vesti

Neuhvatljvi za odbranu Atromitosa bio je Ezekijel Pons. Argentinac angažovan letos iz španskog Elćea je postigao het-trik, a jedan od golova namestio mu je srpski reprezentativac, Mijat Gaćinović. Preostale golove dali su Peruanac Aleksander Kaljens i Danac Jans Jenson.

Ovo je ujedno i najteži poraz u trenerskoj karijeri Saše Ilića. Prethodno je radio u Čukaričkom, sa kojim je februara 2022. izgubio od Crvene zvezde (0:3), dok je na klupi bugarskog CSKA pretrpeo tri neuspeha po 0:2. Dakle, prvi put u ulozi stratega Ilić je gledao kako njegov tim prima pet golova.

Poraz od AEK-a nije mnogo uticao na poziciju Atromitosa, pošto se nalazi na osmom mestu u konkurenciji 14 klubova.

Inače, svi favoriti su tokom nedelje prilično lako dobili utakmice, te je na vrhu tabele i dalje PAOK, u čijem je dresu Andrija Živković jednom asistirao protiv Volosa (5:1).




tagovi

AtromitosSaša IlićGrčkaGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara