Usman Dembele (Reuters)
Usman Dembele (Reuters)

Prva ponuda Dembeleu je stigla iz Bajerna: 18.000.000 evra po sezoni!

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 11:22

U igri i Saša Kalajdžić

Bajern gubi prvu zvezdu Roberta Levandovskog i moraće da odgovori potezima na letnjoj fudbalskoj pijaci. U opasnosti je da izgubi i Serža Gnabrija sa kojim nema dogovora o produžetku saradnje koja traje još godinu dana.

Direktor Hasan Salihamidžić je na potezu da pojača ekipu ali bez velikih ulaganja jer Bajern i dalje trpi posledice pandemije zbog koje je izgubio oko 150.000.000 evra za dve godine. Zato će Bavarci tražiti igrače koji nemaju čvrste ugovore ili koji ne koštaju mnogo.

Izabrane vesti

Prvo pojačanje bi mogao da bude francusko krilo Usman Dembele koji će za mesec i po dana biti slobodan igrač po isteku ugovora sa Barselonom. Dembele je najbolje partije u karijeri pružao upravo u Nemačkoj, igrajući za Borusiju Dortmund, pa Bavarci veruju da mogu da ga vrate u nekadašnju formu. Čak je i pre Borusije bio na radaru Bavaraca dok je igrao za Ren ali tada nisu bili ubeđeni da je spreman za visoke ciljeve u Minhenu.

Sada su mu spremili i konkretnu ponudu: Ugovor na četiri godine vredan 18.000.000 evra bruto po sezoni. To su primanja u rangu najplaćenijih igrača u klubu. Toliko zarađuju Koman, Sane, Kimih i Gorecka. Plaćeniji su jedino Levandovski, Miler i Nojer. Više od toga Dembele ne može da očekuje u Minhenu jer je 20.000.000 evra magičlna granica koju Bajern nije želeo da pređe ni sa kim osim sa Levandovskim, da bi nedavno taj limit prešao i sa Milerovim novim ugovorom.

Međutim, problem su Dembeleovi agenti koji traže velike bonuse za potpis ugovora i masne provizije za sebe. Procena je da žele oko 30.000.000 evra a Bajern je do sada izbegavao takve avanture. Za Francuza se interesuje i PSŽ koji skoro izvesno ostaje bez Kilijana Mbapea i sasvim sigurno bez Anhela di Marije.

Što se tiče zamene za Levandovskog, Bavarci su se našli u neprijatnoj situaciji. Izvisili su za Halanda i sada gledaju druge opcije. Pominjao se Sebastijan Ale iz Ajaksa čija cena je oko 35.000.000 evra, a danas i Austrijanac srpskog porekla Saša Kalajdžić iz Štutgarta čija cena je između 20.000.000 i 25.000.000 evra.

“U narednim danima ću obaviti razgovore sa Štutgartom i mojim agentom. Slede nam vrući dani… I ne mislim to samo u smislu vremenske prognoze. Zasad još nema ništa konkretno na stolu. Ni od Bajerna, ni od drugih”, rekao je Kalajdžić za medije u domovini.

Salihamidžić je već zakazao razgovore sa Štutgartom i Kalajdžićevim zastupnicima. Igrač ulazi u poslednju godinu ugovora i Štutgart ne sme da dopusti da narednog leta ostane bez obeštećenja.


tagovi

Usman DembeleSaša KalajdžićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara