Horhe De Frutos (©Reuters)
Horhe De Frutos (©Reuters)

Prva rokada u Realu: Vaskez ide, De Frutos se vraća

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 08:49

Kraljevski klub spremio prve letnje transfere

Štednja je prva reč kad se ovih godina – sada već u množini – pomenu prelazni rokovi u fudbalu, ali za razliku od klubova igrači nemaju baš vremena da budu strpljivi, pa je Lukas Vaskez rešio da digne sidro i napusti madridski Real. Umesto njega, na Santjago Bernabeu stiže Horhe de Frutos, koji je prošlog leta otišao u Levante u transferu vrednom 5.000.000 evra.

Kraljevski klub je ipak zadržao 50 odsto vlasništva nad njegovim ugovorom, kao i pravo preče kupovine. Sa ove distance deluje kao da su u Madridu bili svesni mogućnosti da Vaskez reši da sreću potraži na drugom mestu.

Izabrane vesti

Real je i njemu ponudio novi ugovor, ali su Vaskezovi zastupnici odbili ponudu klupskog direktora Hosea Anhela Sančeza. Između ostalog, jer bi morao da prihvati smanjenje plate od 10 odsto zbog posledica pandemije korona virusa.

21.00: (1,57) Viljareal (3,90) Dinamo Kijev (6,25)

Vaskez nikad nije igrao bolje i spasao je Zinedina Zidana posle povreda Danija Karvahala i Alvara Odriozole. Međutim, na desnom beku je on samo pokrivao, ipak je reč o klasičnom krilu. Sada već u zrelim godinama. Prošlog leta je imao unosnu ponudu iz Katara, hteo je ipak da se bori za trofeje, da igra Ligu šampiona. I videćemo da li će uspeti da pronađe takvog poslodavca sada kada ima čiste papire.

Real mu je već pronašao zamenu. De Frutos je već igrao za Realov rezervni tim, da bi prošlog leta otišao u Levante. Ove sezone već je u prvenstvu propustio samo jednu utakmicu i takmičarsku godinu ukrasio sa tri gola i osam asistencija.

Zbog svega toga se već zainteresovala i Sevilja, šuška se da ga prati i selektor Španije Luis Enrike, ali je izvesno da se De Frutos izborio za povratnu kartu za Madrid. A koliko će tamo moći, sasvim je druga priča.

PAŽNJA! PAŽNJA!

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

Lukas VaskezHorhe De Frutosletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara