Sadio Mane u šansi (©Reuters)
Sadio Mane u šansi (©Reuters)

Prva senzacija na AKN sprečena penalom u sedmom minutu nadoknade (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 16:06

Zimbabve ispustio ogroman bod

Bez Eduarda Mendija na golu i Kalidua Kulibalija na poziciji štopera, kao i još nekoliko igrača zaraženih koronom, namučio se Senegal na startu Afričkog kupa nacija.

I pored toga što nije bio u punom sastavu, imao je jedan od glavnih favorita za tron tim koji je morao mnogo ranije da obezbedi pobedu protiv Zimbabvea, ali je do tri boda stigao tek u sedmom minutu nadoknade. I to pogotkom iz penala.

Izabrane vesti

Presudio je najbolji, Sadio Mane, pošto je prethodno Kelvin Mandzongve rukom blokirao šut Papea Gaja. Neoprezno je uklizao i omogućio Senegalcima da izbegnu neprijatno iznenađenje. Nije mnogo razmišljao sudija Eskobar iz Gvatemale da li da pokaže na belu tačku.

Mučili su se igrači daleko zvučnijih imena da pronađu put do mreže rivala, a uspeli su kada su se najmanje nadali. Pitanje je da li bi Gajev šut pogodio metu...

U drugom meču ove grupe sastaju se Gvineja i Malavi, a parovi drugog kola su Senegal - Gvineja i Malavi - Zimbabve.

Inače, ovog ponedeljka igraju se i mečevi nama veoma zanimljive Grupe C u kojoj se Gana s Milovanom Rajevcem na klupi sastaje sa Marakomom u derbiju grupe (17.00), dok će na megdan jedan protiv drugog fudbaleri Crvene zvezde El Fardu Ben i Gelor Kanga, odnosno Komori i Gabon (20.00).

KUP AFRIČKIH NACIJA – 1. KOLO

GRUPA B

Ponedeljak

Senegal - Zimbabve 1:0 (0:0)

/Mane 90+7/

17.00: (1,63) Gvineja (3,60) Malavi (7,25)


tagovi

SenegalSadio ManeZimbabve

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara