Niko Kovač (© Reuters)
Niko Kovač (© Reuters)

Prva velika čistka Nika Kovača u Monaku: Precrtano više od deset igrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.08.20. | 11:28

Vise Fabregas i Jovetić

Ulazi Monako u završnu sedmicu priprema za novu sezonu, a kad se narednog vikenda lopta posle pet meseci zakotrlja na stadionu „Luj Drugi“ izvesno je da će na terenu biti neki potpuno drugi Kneževi, pošto Niko Kovač sprema prvu veliku čistku otkako je stigao u Francusku.

Hrvatski stručnjak precrtao je više od desetorice igrača i prema navodima medija za njih ne računa u narednom prvenstvu Lige 1, u kome će klubu iz mondenskog letovališta prioritetni zadatak biti da se domogne plasmana u UEFA takmičenja. Kao i da razvije mlade fudbalere kako bi na njima mogao što više da zaradi.

Izabrane vesti

Monako je već prodao kapitena Kamila Glika Beneventu (3.000.000 evra), vezistu Kevina Endorama Mecu (4.500.000), napadača Lila Fostera Gimaraešu (1.200.000), prosledio desnog beka Benžamina Henriksa Bajeru iz Leverkutzena (pozajmica), što je samo uvod u Kovačevu revoluciju igračkog kadra.

Lekip prenosi da je šestorici igrača već predočeno da potraže novu sredinu. U pitanju su senegalski napadač Keita Balde, marokanski vezista Jusef Benaser, njegov kolega po poziciji Adama Traore iz Malija, zatim špic Samuel Grandsir, brazilski levi bek Žorže i njegov zemljak, štoper Žemerson. Da sluti na rastanak moglo se zaključiti još pre dve sedmice kad niko od njih nije putovao na mini-pripreme u Poljsku, da bi po povratku u Monte Karlo Niko Kovač saopštio upravi da mu pomenuti momci nisu potrebni. Ne računa se ni na mladog produkta B tima, Adrijana Bonđovanija, kao ni na Frančeska Antonućija, koji je već prešao u Fajernord, a klub iz Roterdama ga pozajmio Volendamu. Na izlaznim vratima su i Volson Isidor i Žulijen Serano, još dvojica igrača mladog tima za koje nema mesta u seniorskom sastavu.

Mnogo veći problem je šta raditi sa fudbalerima koji su se vratili sa pozajmica. Reč je o Đibrilu Sidibeu (Everton), Antonio Bareki (Đenova), Peleu (Reding), Hilu Dijasu (Granada) i Žordiju Mbuali (Ueska). Niko od pomenutih nije ubedio Kovača da je vredan trajnog ostanka na stadionu „Luj Drugi“. Lekip dodaje da imaju još mesec i po dana da do isteka prelaznog roka nađu nove klubove.

Isti izvor navodi da Monako razmatra šta da radi sa Seskom Fabregasom i Stevanom Jovetićem. Njihovi fudbalski kvaliteti nikad nisu bili sporni. Pogled u zdravstveni karton jeste. Obojicu su prošle sezone mučile povrede, pa Kovač i uprava još razmišljaju da li da ih zadrže. Posebno što bi eventualnim rastankom uštedeli određeni novac, jer se navodi da su španski vezista i crnogorski špic među najplaćenijim igračima tima.

Još nešto: igrači koji nisu bili u planu kod Leandra Žardima i Roberta Morena dobiće novu šansu kod Nika Kovača. Na tom spisku su: Žan Olu, Henri Onjekuru, Sofijan Diop i Naser Šadli.


tagovi

Niko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara