Prvenac Pantovića, TSC nije izdržao protiv Šturma

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 20:32

Prvi poraz Topolčana tokom letnjih priprema- 1:2.

Duel dva viceprvaka, Austrije i Srbije, i dve ekipe koje će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sastajali su već Šturm i TSC ove godine, tačnije u januaru tokom zimskih priprema u Turskoj. Tada su Topolčani slavili, sada im je tim iz Graca uzvratio porazom i to nakon preokreta pošto je nakon prvih 45 minuta rezultat bio povoljan po tim Žarka Lazetića- 2:1.

Upravo je mladi strateg na teren poslao prepoznatljiv sastav u kojem se od pojačanja našao samo Pantović. Nekadašnji igrač Voždovca dobro funkcioniše u paketu sa Sašom Jovanovićem, što se videlo i u duelu sa Zmajevima. U današnjem duelu je pokazao smirenost i koncetraciju, te pogodio mrežu kluba iz austrijske Bundeslige. Kombinovani sastav austrijskog tima na terenu, jer su u istom danu igrali dve pripremne utakmice. Ipak, više svežine su imali fudbaleri Šturma, koji su do kraja napadali i na kraju uspeli da rezultat usmere na svoju stranu.

Izabrane vesti

Topolčani su u prvom poluvremenu pokušavali igrom kroz pas da dođu do prilike, Šturm je čekao kontra napade i prekid. Već nakon dva minuta igre je tim iz Graca mogao da povede, Emega je bio neprecizan. Najbolju šansu za Topolčane je imao Pantović, šutirao je pravo u golmana Luku Marića. Danski internacionalac Boving je u više navrata bio u prilici za pogodak i bio najistaknutiji igrač u redovima Šturma. Na njegovu žalost na golu TSC-a stajao je odlični Veljko Ilić. Već viđena stvar u igri tima iz Bačke Topole, presing pred golom protvnika, oduzeta lopta i pogodak. Ifet Đakovac se odlično pokazao, oduzeo loptu koja je posle dodavanja Milosavljevića došla do Pantovića i završila iza leđa čuvara mreže protivnika.

Tamo gde je počeo u prvom delu Boving, nastavio je u drugom. Mladi Danac je nanizao pred golom Topolčana kompletnu odbranu i preciznim udarcem postigao izjednačujući gol. Zamenio je nakon sat vremena igre Lazetić kompletan sastav, što je Šturm želeo da iskoristi. Goran Antonić je vrhunskom intervencijom sprečio pogodak Jana Gorenca Stankovića. Period tišine prekinuo je Milan Radin šansom za Topolčane. Više je lopta bila u nogama tima iz Austrije, koji nije uspeo da kruniše igru novim golom. Kako se bližio kraj, TSC je bio opasniji tim. Stanić je pokušao atraktivno da postigne pogodak, međutim, njegov tim je dobio samo korner. Kada je delovalo da je meč gotov, danski fudbaler Boving je potopio Topolčane asistencijom za Vlodarčika, kojem nije bilo teško da sa par metara savlada Nikolu Simića.

 

Šturm Grac - TSC 2:1 (0:1)

/Boving 52, Vlodarčik 89- Pantović 41/

SC Mesendorf, Grac

ŠTURM: Marić, Stanković, Vitrih, Jančer, Boving, Horvat, Emega, Štikler, Demaku, Šneg, Afengruber. Igrali su još: Binjeti, Vlodarčik, Loker, Grgić, Sorg

TSC: Ilić, Ćalušić, Stojić, Cvetinović, Cvetković, Kuveljić, Đakovac, Milosavljević, Petrović, Pantović, Jovanović. Igrali su još: Stojković, Stanić, Antonić, Ćirković, Mirčevski, Krpić, Radin, Vlalukin, Simić, Krstić, Šoš


tagovi

Miloš PantovićMiloš CvetkovićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara