Prvi čin malog derbija Veneta za Seriju A: Dželat Berluskonijeve Monce u gradu na vodi

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 14:38

Čitadela i Venecija večeras igraju prvih 90 minuta u finalu plej-ofa Serije B

Empoli i Salernitana su se direktno plasirali u Seriju B, ambicioyni projekat Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija, Monca, doživeo je krah u polufinalu plej-ofa ispadanjem od Čitadele, a ni četvrtoplasirani iz ligaškog dela, ekipa Lečea nije bolje prošla protiv Venceije. Samim tim, poslednjeg putnika u elitni rang fudbala na Apeninskom poluostrvu odlučiće finalni dvomeč između Čitadele i ekipe iz grada na vodi.

(2,90) Čitadela (3,05) Venecija (2,60)

Izabrane vesti

Kao bolje plasirani tim iz ligaškog dela, Venecija je dobila prednost da revanš igra na domaćem terenu, tako da se večerašnji meč na stadionu Pjer Čezare Tombolato (21.15), inače udaljenom svega pedesetak kilometara od Venecije. Dakle, imaćemo mali derbi regije Veneto za ulazak u Seriju A.

Venecija ima duplo vredniji igrački kadar, ali imala je i Monca gotovo pet puta skuplji, pa ju je Čita bacila na kolena. Pritom, Krilati lavovi poslednje četiri godine imaju negativan bilans sa komšijama u Seriji B - četiri puta su gubili, uz po dve pobede i dva remija.

Od starta maja Vencija igra mečeve na svaka tri dana, a pretodno je u četvrtfinalu eliminisala Kjevo i Leče. Identična je situacija i sa Čitadelom koja je izbacila Brešu, a potom i Moncu.

Ovo je mali, ali zahtevan turnir gde ćemo odigrati osam utakmica, po jednu na svaka tri dana. Najzahtevnije je sačuvati, odnosno povratiti energiju. Normalno je osetiti umor u nogama, protivniku neće biti ništa drugačije. Početkom godine, pojedinci su nam prognozirali začelje tabele, a devet meseci kasnije igramo finale. Mislim da je ovo već dovoljan pokazatelj da u fudbalu snaga na papiru nije presudna. Naši navijači su entuzijastični i voleo bih da nas dodatno poguraju ka cilju", rekao je Paolo Zaneti, trener Venecije.


Gosti imaju izrazitije strelce oličene u Frančesku Forteu koji je sa 14 bogodaka zauzeo četvrto mesto na listi na kraju ligaškog dela. Možda još veća opasnost Čitadeli preti od Matije Armaua, momka koji je postigao devet i nemestio šest golova. Udarna igla domaćina trebalo bi da bude 25-godišnji vezista Luka Garđulo sa ulinkom od osam golova i dve asistencije.

Večeras je na programu tek prvi čin, revanš se igra četiri dana kasnije. U slučaju da rezultat bude izjednačen nakon 180 minuta u Seriju A ide Venecija zbog boljeg plasmana u ligaškom delu.



tagovi

VenecijaČitadela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara