Drugi tim Francuske iskalio bes, Crnogorci se baš i nisu usrećili sa Amerikancem

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.02.20. | 20:49

Trikolori bez većih problema savladali Crnu Goru i tako preboleli poraz od Nemačke

Na najbolji mogući način se reprezentacija Francuske iskupila za poraz od Nemačke (83:69) od pre tri dana. Ubedljivom pobedom nad selekcijom Crne Gore rezultatom 85:66, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Obe reprezentacije bile su oslabljene neigranjem najvećih zvezda, što je postao standard za FIBA kvalifikacije. Ekipa Boška Radovića nije mogla da računa na Bojana Dubljevića i Nikolu Vučevića, dok su Trikolori igrali praktično sa drugim timom, sačinjenim od igrača koji nemaju značajnije iskustvo u nacionalnom timu.

Izabrane vesti

Posle neizvesne prve četvrtine Francuzi su stigli do dvocifrene prednosti tokom drugog perioda igre. Ipak, Crna Gora imala je spreman odgovor, pa je 33 sekunde pre kraja poluvremena, poenima Marka Todorovića stigla do izjednačenja.

Početkom drugog dela igre izabranici Vensana Kolea serijom 10:0 stigli su do značajne prednosti, koju nisu ispuštali do kraja susreta. Razlika je nastavila da raste tokom poslednjeg perioda igre, a Francuska je novom velikom serijom 15:0 sredinom poslednje četvrtine definitivno rešila pitanje pobednika.

Pobedničku ekipu predvodio je Gerskon Jabuseli sa 15 poena, Mustafa Fol dodao je 12, dok je Jakuba Utara postigao 11 poena. Kod Crne Gore briljirao je Nikola Ivanović sa 24 poena, Todorović je dodao 12, dok je naturalizovani stranac iz Budućnosti Džastin Kobs u potpunosti podbacio okončavši meč sa samo četiri poena uz skromnih 2/8 iz igre. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara