Trening mlade reprezentacije u Staroj Pazovi (MN Press)
Trening mlade reprezentacije u Staroj Pazovi (MN Press)

Prvi korak je najbitniji: Mlada reprezentacija kreće u pohod na EURO

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 12:39

Sa novim selektorom Živkovićem i novom generacijom (fudbaleri rođeni 2000. godine i mlađi), rival je Ukrajina (18 časova, TV Arena sport 2)

Tri vezana učešća, pa pauza. Bilo nas je u Češkoj 2015, Poljskoj 2017, Italiji 2019, ne i Mađarskoj i Sloveniji ove godine, mada se svi nadaju da mlada reprezentacija ima dovoljno aduta da opet obraduje naciju i plasira se na Prvenstvo Evrope 2023. u zajedničkoj organizaciji Rumunije i Gruzije.

Možda nema kvalitet kao neke pređašnje, pojedinaca iz velikih evropskih klubova, međutim, nalazi se na novom početku. Opšte je mišljenje da odatle može samo napred. Posebno što ima novog selektora Zvonka Živkovića i novi kadar (igrači rođeni 2000. i mlađi). Prvi test u kvalifikacionoj Grupi H Orlići polažu protiv Ukrajine u Staroj Pazovi (18.00, TV Arena sport 2), što je obema selekcijama premijerni susret u takmičenju, u konkurenciji Francuske, Jermenije, Farskih Ostrva i Makedonije.

Izabrane vesti

Naša ekipa u duel ulazi posle dve kontrole tokom juna, s tim da su protiv Rusije i Brazila proverene i neke snage koje nisu sad na okupu, dok je Ukrajinca u istom terminu ramizirala na gostovanju Turskoj, u prijateljskom meču.

Protivnika sam gledao u junu. Igra perfektno. Očigledno ima sistem koji gaji godinama, iz te razrađenosti proističu rezultati. Zaista sam bio prijatno iznenađen izdanjem Ukrajinaca, s uper su izgledakli na terenu. Baš mi se sviđa kako ceo tim izgleda i funkcioniše. Odlični su, ali mi idemo na pobedu“, poručio je Zvonko Živković, selektor mlade reprezentacije kome će ovo biti takmičarski debi otkako je na klupi zamenio Iliju Stolicu.

Prema propozicijama takmičenja, pobednici svih devet grupa idu direktno na završni tuirnir. Najbolja drugoplasirana reprezentacija takođe. Put se zatim sužava tako što će preostalih osam drugoplasiranih igrati baraž kako bi odredili još dva učesnika. Zato će svaki meč biti od krucijalne važnosti.

Dobro je što prvu utakmicu igramo na domaćem terenu. Hoćemo navijačima da pokažemo da mogu mnogo da očekuju od nas. Imamo vrhunske igrače koji igraju kako u našim, tako i u evropskim klubovima. Analizirali smo protivnika, ali smo svesni da je sve na nama. Očekujem pobedu kod bi bila odlična uvertira za ostatak kvalifikacija“, dodao je Ivan Milosavljević, jedan od zapaženijih fudbalera Voždovca od početka sezone.

Projektovani sastav Srbije za duel sa Ukrajinom izgleda ovako: Slavković – Ilić, Marković, Mitrović, Šehović – Tetek, Topić – Janković, Milosavljević, Zukić – Tedić.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO EVROPE MLADIH REPREZENTACIJA

Grupa H

18.00 Srbija - Ukrajina



tagovi

Zvonko ŽivkovićIvan Milosavljevićmlada reprezentacija Srbijeorlići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara