Jovan Milošević sa zlatnom kopačkom za najboljeg strelca Evropskog U17 prvenstva (©Starsport)
Jovan Milošević sa zlatnom kopačkom za najboljeg strelca Evropskog U17 prvenstva (©Starsport)

Najveći transfer Voše u poslednjih sedam i po godina – Jovan Milošević u Štutgartu

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 14:02

Šest meseci pre isteka ugovora...

Jedan od najvećih bisera srpskog fudbala napušta Mozzart Bet Superligu. Jovan Milošević, najbolji strelac prošlogodišnjeg U17 šampionata Evrope, napustiće Vojvodinu i karijeru nastaviti u Štutgartu, ekskluzivno saznaje Mozzart Sport.

Vojvodini će na ime obeštećenja pripasti 1.200.000 evra i 12 odsto od narednog transfera 17-godišnjeg fudbalera. S obzirom na potencijal, možda je Voša mogla da prođe i bolje, ali kako je Miloševiću ugovor isticao narednog leta, a on sam je odbijao da potpiše novi kada je dobio ponudu Švaba, na Karađorđu moraju da budu zadovoljni.

Izabrane vesti

Naime, Milošević je sa svega 66 minuta seniorskog fudbala postao prvi milionski transfer prvotimca Vojvodine još otkako je Mijat Gaćinović avgusta 2015. godine preko kiparskog Apolona otišao u Ajntraht za 1.250.000 evra. Istog leta je, samo mesec dana ranije, Srđan Babić za okruglo 1.000.000 otišao u Real Sosijedad. Ove zime će dres moskovskog Dinama obući i Milan Majstorović, koji je prema dostupnim podacima prodat za 1.200.000 evra, ali on nije odigrao ni minut za prvi tim Voše, već je otišao direktno iz omladinaca.

Miloševićev transfer svakako je veći od Babićevog, a sa ovim procentima mogao bi da nadmaši i Gaćinovićev. I naravno da je šteta što nije ostavio veći trag u Novom Sadu – sklonjen je iz tima još letos kada je postalo jasno da hoće u Štutgart i da neće novi ugovor – ali s obzirom da je već na leto mogao da ode bez dinara obeštećenja Vojvodina je odlično prošla.

Mladog asa je htela i Crvena zvezda, ali je sam igrač insistirao na selidbi u Štutgart sa kojim će potpisati ugovor na četiri godine.



tagovi

Jovan MiloševićZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara