Žoze Murinjo
Žoze Murinjo

Prvi Murinjov intervju: Mnogo mi se dopada ovaj tim! Gurao bih decu i ranije, ali nisu bila dobra

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.11.19. | 21:12

Sad će možda morati

Šuškalo se nedeljama, pa i mesecima, ali je opet došlo kao nekakvo iznenađenje. Totenhem je preko noći smenio Maurisija Poketina i na njegovo mesto doveo Žozea Murinja i svi su se odmah zapitali: kako će jedan veliki trošadžija sa jednom velikom škrticom kakav je predsednik londonskog kluba Danijel Levi?

Ugledni Gardijan daje nagoveštaj tvrdnjom da je Murinju još tokom pregovora rečeno da neće imati novca za pojačanja u januarskom prelaznom roku što znači da sigurno nećemo gledati nekakav veliki remont. A šta to znači za sam tim? Izgleda šansu da probaju još jednom, jer Žoze uverava da je oduševljen igračima koje ima na raspolaganju.
Privilegija je kad trener dođe u klub i oseti sreću zbog sastava koji će imati. Ovo ne govorim zato što je trenutak takav, zato što sam postao Totenhemov šef struke. Ovo sam govorio i ponavljao u poslednje tri ili četiri godine, čak i kad smo bili protivnici“, kaže Murinjo u intervjuu za klupsku televiziju, prvom  koji je dao otkako je zvanično preuzeo funkciju.

Izabrane vesti

I ne laže. Jeste poslednjih sezona često hvalio Totenhem i čak govorio da je to najbolji sastav u Premijer ligi. Samo što je trenutno na 14. mestu na tabeli, 11 bodova iza Mančester Sitija koji je na četvrtom mestu, a to je ono što je Levi zadao Murinju kao cilj: plasman u Ligu šampiona.
Šta mogu da obećam? Strast. Strast prema poslu i prema klubu. Uvek je bilo teško igrati protiv Totenhema, ali i prelepo. Jedno od onih mesta u koje sam dolazio sa strašću, ali i poštovanjem. Govorio sam uvek i o potencijalu ovog kluba. O kvalitetima igrača. Sjajan posao je klub obavio. I ovaj stadion, najbolji je na svetu. Trening centar nema ravnog. Uslovi ovde su neverovatni i radujem se izazovu“.

Opet, mnogi će reći da se Totenhemova dosadašnja vizija baš i nije poklapala sa Murinjovim dosadašnjim radom. Pevci su umeli da lansiraju u fudbalsku orbitu i ponekog supertalentovanog igrača. Žoze je više voleo trofeje. Na mlade igrače nije obraćao previše pažnje. Mada kako sam kaže...
Na svetu nema trenera koji ne voli da igra sa mladim fudbalerima i pomaže im da se razviju. Nema takvog. Problem je što nekad dođeš u klub i vidiš da ono što se radi ispod tebe nije dovoljno dobro kako bi se proizveli takvi igrači. Ovde vidim istoriju, vidim akademiju koja izbacuje talente kakvi su potrebni prvom timu. I naravno da se radujem“, uverava Murinjo.

Vreme će dati konačan odgovor. Čak je i Poketino, koji je radio savršen posao u proteklih pet godina, morao da ode bez dozvole da se uopšte pozdravi sa igračima. A toliko je bar zaslužio. I mnogo više od toga. To je ipak prošlost. Sadašnjost je Murinjo. Biće uzbudljiva vožnja.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara