Foto: J. Grlić
Foto: J. Grlić

Prvi problem za Vojvodinu: Vukliš se povredio, iz Novog Sada stiže zamena

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 17:59

Dužina odsustva još uvek nije poznata; mladi Milan Vidaković doputovaće sutra u Belek kako bi Nenad Lalatović imao opciju više na golu

(Od specijalnog izveštača iz Antalije)

Ono što je trener Vojvodine Nenad Lalatović prvo želeo da izbegne na pripremama u Turskoj, ipak se dogodilo već na izmaku prve nedelje boravka u Beleku. Na jučerašnjoj, drugoj kontrolnoj utakmici protiv Zorje, Goran Vukliš se povredio. Golman novosadskog tima zadobio je jak udarac u rame od kapitena ukrajinske ekipe, zbog čega je teren morao da napusti već sredinom prvog poluvremena, pa narednih dana neće trenirati sa ekipom.

Izabrane vesti

"Radi se o mehaničkoj povredi. On je prilikom jednog centaršuta ušao u loptu kako treba, međutim, protivnički igrač je prilično neoprezno reagovao i direktno je udario u njega. Pri pregledu ne izgleda da je povreda ozbiljnijeg karaktera, izgleda kao subluksacija malog zgloba na ramenu, međutim, oseća izuzetan bol i poslat je na dalju dijagnostiku u lokalnu bolnicu u Antaliji", rekao je klupski lekar Vladimir Čolaković posle današnjeg treninga.

Dužina Vuklišovog odsustva još nije poznata, ali se u Vojvodini nadaju da bi već u finišu priprema mogao da se vrati u trenažni proces.

"Više stvari ćemo znati kada stigne izveštaj iz bolnice sa snimanja magnetnom rezonancom. Klinički on izgleda jako dobro, čak mnogo bolje nego što je to izgledalo juče. Dakle, mogao bi čak i ovde da se vrati u trening, ali možda ne u punom intenzitetu", ističe Čolaković.

Vojvodina je u Belek stigla sa četvoricom golmana, međutim, pored Vukliša, nešto blažu povredu ima i Željko Brkićtri do četiri dana pauze - pa su u Staroj dami odlučili da iz Novog Sada dovedu još jednog čuvara mreže. Iz omladinskog pogona bi u toku sutrašnjeg dana u Belek trebalo da stigne 17-godišnji Milan Vidaković, kako bi Lalatović za naredne kontrolne utakmice imao veći izbor na gol-liniji.

Ukoliko se ispostavi da je Vuklišova povreda ozbiljnijeg tipa, Vojvodina bi mogla da uđe u problem pred nastavak prvenstva, jer Nemanja Toroman će po završetku priprema na pozajmicu u Kabel, dok je Nikola Simić i dalje od željene forme, što se videlo na prethodne dve utakmice. A Novosađane u prva dva kola prolećnog dela šampionata čekaju vrlo bitne utakmice protiv kandidata u borbi za mesto u Evropi. Prva protiv TSC-a na Karađorđu, a potom i sa Čukaričkim na Banovom brdu.


tagovi

FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara