Adetunđi Rasak Adešina (© FK Novi Pazar)
Adetunđi Rasak Adešina (© FK Novi Pazar)

Prvi put s Dobrašinovićem na Železničar

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.08.23. | 13:31

Novi treneri Novog Pazara i pančevačkog tima dele megdan na Gradskom stadionu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar i pančevački Železničar prvi put će odmeriti snage na debiju Siniše Dobrašinovića u ulozi šefa struke Plavih (17.30, TV Arena Sport 2), ali i uopšte na najprestižnijoj srpskoj fudbalskoj sceni, a protiv ekipe premijerno vođene od Aleksandra Linte željnog revitalizacije posle prošlogodišnjih neslavnih minijatura u Radniku iz Surdulice i novosadskoj Mladosti GAT. Poprište duela petog kola Mozzart Bet Superlige je Gradski stadion, konačno bez katanaca na ulaznim vratima.

Izabrane vesti

Kad su pre nešto više od mesec dana saznali da će biti rivali u petom prvenstvenom kolu, verovatno su tadašnji kormilari Pazara i elitnog debitanta iz Pančeva, Dragan Aničić i Predrag Rogan, računali da će tu moći da upišu i neke bodove. Kako to kod nas često biva, dvojica trenera, ipak, nisu dobacila do iza četvrtog kruga šampionata, pa su klubove po pitanju struke pre nekoliko dana preuzeli Dobrašinović i Linta.

Beranac nastanjen na Kipru, koji se vratio u Novi Pazar posle 26 godina i uspešne igrače epizode kraj Jošanice i Raške u drugoligaškom karavanu, s nestrpljenjem očekuje vatreno trenersko krštenje u Srbiji.  

Železničar mi je danima u glavi, ali svaka analiza može da se pokaže kao suluda. Promenjen je trener i tamo, pa sve što kažem igračima o načinu igre i strategiji ekipe iz Pančeva pada u vodu. S kolegom Lintom, verovatno će to drugačije da izgleda. Naravno, uradili smo individualnu analizu. Moji momci znaju s kakvim igračkim kadrom raspolažu gosti“, kaže Dobrašinović za Mozzart Sport.

Trener Pazaraca ceni da su dva protivnika u skoro identičnom položaju, a u takvoj situaciji tribine mogu da odigraju značajnu ulogu.    

Bodovi su nam neophodni, takođe i njima. Verujem da imamo kvalitet i tim kadar za trijumf. Očekujem ogromnu pomoć publike, kojoj se nadam u velikom broju. Pazarci su se uželeli fudbala i generalno ga jako vole. Mnogo bi nam značilo da pobedimo pred teško gostovanje Crvenoj zvezdi, nakon kojeg sledi pauza tokom koje možemo mnogo da uradimo“, veli Dobrašinović.

Biće zanimljivo videti za koju jedanaestoricu će se odlučiti nekadašnji kapiten reprezentacije Kipra i učesnik Lige šampiona Evrope sa Anortozisom. Nema sumnje da se početna formacija iz okvira 3-4-1-2 menja u 4-4-2, što mnogima donosi drugačija zaduženja u odnosu na Aničićevo vreme. Neki bi mogli i do prvog starta u plavo-belom dresu, pre svih Nikola Karaklajić, arhitekta pobede kući nad Radničkim 1923 u prvom kolu Mozzart Bet Superlige (2:0), posle koje je Novi Pazar na tri utakmice dopisao samo još bod u poslednjem remiju (0:0) sa surduličkim Radnikom u Nišu.

Projektovani sastav Novog Pazara u formaciji 4-4-2: Mirković – Lazić, Sise, Azemović, Anan – Ergelaš, Momčilović, Čirjak, Adešina – Karaklajić, Obradović.         

MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1 (2:0)

/Ilić 14, 49 Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54/

Subota

TSC – IMT 1:0 (0:0)

/Mirčevski 86/

Voždovac – Crvena zvezda 3:2 (2:0)

/Burmaz 5, Nešković 44, Teodorović 60 - Rodić 74, Kanga 90+1pen/

Mladost Lučani - Vojvodina 2:2 (2:2)

/Silue 7, 42 – Tomić ag 10, Radulović 37 /

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)




tagovi

FK Novi PazarNovi PazarAleksandar LintaSiniša Dobrašinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara