Četiri utakice na VAR ekranima (©FSS)
Četiri utakice na VAR ekranima (©FSS)

Prvi put u Srbiji: VAR pokrio četiri utakmice u istom terminu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 14:11

Predsednik Sudijske komisije Dejan Filipović više nego zadovoljan

Tropske vrućine i problemi za Sudijsku komisiju Fudbalskog saveza Srbije. Plan je bio da se u nedeljnom terminu od 21 čast igraju samo dve utakmice, bilo ih je na kraju četiri, prvi put otkako je VAR sistem uveden u srpskom fudbalu.

U Fudbalskom savezu Srbije, preciznije Sudijskoj komisiji, zadovoljstvo zbog obavljenog posla. Predsednik Komisije Dejan Filipović hvali sve arbitre na tome kako su se snašli, jer VAR centar u Staroj Pazovi je opremljen sa tačno četiri VAR sobe. Sudije su dakle bile opterećene do maksimalnih kapaciteta.

Izabrane vesti

Veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. Od prošle sezone koja je bila prva u istoriji našeg fudbala sa primenom VAR tehnologije, nismo imali situaciju da se četiri utakmice igraju u isto vreme. Znali smo da će se i to jednog dana dogoditi i mogu da kažem da je u nedelju uveče u sve četiri VAR sobe posao odrađen za svaku pohvalu. Sticajem okolnosti, imali smo samo jednu VAR aktivaciju i to na utakmici u Novom Sadu između Vojvodine i Spartaka, ali su sudije pokazale visok stepen koncentracije i profesionalizma i siguran sam da će u istom stilu nastaviti i u narednim rundama šampionata“, rekao je Filipović.

U FSS su posebno ponosni zbog toga što su odlučili za izgradnju centralnog VAR centra (na koji prelazi sve više i više nacionalnih saveza), a ne korišćenja VAR sobi na stadionima ili u kombijima pored, jer se takav sistem dugoročno pokazao kao najbolji i najefikasniji.



tagovi

VAR tehnologijaFSSDejan Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara