Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi trenerski posao De Rosija: Mančini dobio pojačanje u stručnom štabu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 18:32

Reprezentacija Italije jača za nekadašnjeg veznog igrača

Danijele De Rosi je godinu dana čekao prvi izazov u trenerskom svetu, međutim strpljivost se isplatila, pa će nekadašnji reprezentativac Azura prvi korak u trenerskom poslu napraviti kao član stručnog štaba reprezentacije Italije. Ovu vest saopštio je Fudbalski savez Italije dodavši da će nekadašnji reprezentativac i fudbaler Rome i Boke Juniors u timu selektora Roberta Mančinija obavljati ulogu trenera zaduženog za tehniku.

Izabrane vesti

"Ponosan sam što započinjem novo poglavlje u svom životu, novu karijeru", rekao je De Rosi kojem je ovo prvi posao od odlaska u igračku penziju početkom 2020. godine.

Italijan koji je veći deo karijere proveo u Romi, kopačke je o klin okačio u Buenos Ajresu, a priliku da trenerski zanat počne da peče u nacionalnom timu shvatio je kao privilegiju.

"Ponosan sam što sam započeo ovu novu karijeru sa nacionalnim timom, zahvaljujem se i predsedniku Gravini i treneru Mančiniju na poverenju i prilici".

---

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---

Prvi izazovi De Rosija i Italiju očekuju već krajem meseca u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine. Gost Azurima 25. marta biće Severna Irska, tri dana kasnije Italija gostuje Bugarskoj, a 31. marta Litvaniji.

"Biće uzbudljivo vratiti se u Kovercijano, što za mene znači povratak kući i susret sa mnogim nekadašnjim kolegama i prijateljima koji su deo reprezentacije. Jedva čekam da počnem sa radom", rekao je De Rosi.

Činjenica da je dobio mladog saradnika obradovala je Roberta Mančinija.

"Veoma sam zadovoljan što se Danijele pridružio našem timu. Siguran sam da će moći da pruži značajan doprinos i nadam se da će mu njegovo prvo iskustvo biti od velike koristi u budućnosti", izjavio je selektor Italije.

De Rosi se od odlaska u igračku penziju dovodio u vezu sa Romom i Fiorentinom, ali do saradnje sa klubovima iz Rima i Firence nije došlo do saradnje.


tagovi

Danijele De RosiRoberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara