Ćavi Simons (©Reuters)
Ćavi Simons (©Reuters)

PSV razočaran Simonsom, proigrao kod Van Nistelroja i dao 22 gola, sad ga PSŽ vraća za sitniš

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 10:23

Klub iz Ajndhovena poslužio kao mesto da se Ćavi Simons razigra, a u Parizu neće imati garantovane minute

Jedna odlična sezona bila je dovoljna Ćaviju Simonsu da ubedi odgovorne u Pari Sen Žermenu da se vrati nazad u Pariz i postane deo sastava Luisa Enrikea.

Holandski mediji pišu da je Simons napustio trening kamp PSV u Austriji kako bi kompletirao povratni transfer u PSŽ. Francuski šampion iskoristiće povratnu klauzulu koju je sa klubom iz Ajndhovena dogovorio kada je Simons dolazio prošlog leta bez obeštećenja. PSV neće prihodovati bog zna kakav novac, pošto je klauzula upisana na 6.000.000 evra.

Izabrane vesti

Holandski reprezentativac odigrao je daleko najbolju sezonu dosadašnje karijere u dresu Filipsovaca i kod Ruda van Nistelroja zabeležio impozantna 22 gola uz 12 asistencija. Kao igrač koji može da pokrije oba boka, da igrač čak i u špicu, a pre svega iza napadača to je respektabilan učinak. Pogotovo jer se istim konačno probio.

Povratna klauzula bila je važeća do sledećeg leta, ali je PSŽ na insistiranje Luisa Enrikea rešio da je već sada aktivira. Simons je inače produkt Barselonine škole Masije i kao takvog ga Enrike dobro poznaje, pošto je važio za jednog od najvećih talenata svoje generacije. Ni u Barseloni, a ni u PSŽ se nije snašao, u Pariz je stigao bez obeštećenja, a onda je transfer u PSV iznenadio mnoge, ali je on to iskoristio da eksplodira i pokaže da nije propali talenat, da može da se takmiči na najvećoj sceni.

Kako se navodi, kada je PSŽ pokazao interesovanje da ga vrati, sve je bilo na Simonsu, da on sam odluči da li želi da se vrati ili ne. Posle kraćeg razmišljanja izabrao je povratak u Pariz što je odgovorne u PSV navodno jako razočaralo. Klub je čak pokušao da ga zadrži i ponudi mu novi, pojačan ugovor, ali to nije bilo dovoljno. Rud van Nistelroj ga je za godinu dana rada transformisao u mašinu za postizanje golova, postao je i reprezentativac Holandije, ali sve to nije bilo dovoljno da ostane.

Zanimljivo, Simonsu se u PSŽ ne garantuje minutaža osim ako Kilijan Mbape ili Nejmar ne odu, pa tako nije isključeno da on ode na pozajmicu negde još jednu godinu pre nego što zaista dobije šansu u Parizu.


tagovi

Ćavi SimonsLetnji prelazni rok 2023Pari Sen ŽermenPSV Ajndhoven

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara