Stadion Sent Etjena (©Reuters)
Stadion Sent Etjena (©Reuters)

PSŽ dobija azijsku konkurenciju, princ Kambodže kupuje Sent Etjen za okruglo 100.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 12:42

I obećava dalja ulaganja

Prvo su bili lokalni biznismeni, pa su u svet fudbala ušli Amerikanci, poneki ruski oligarh, onda su se javili i Kinezi i šeici sa Bliskog istoka. I tek tu i tamo poneka još egzotičnija destinacija, poput recimo dobrog primera Lester Sitija pod okriljem porodice Srivadanapraba sa Tajlanda.

Uskoro će po svemu sudeći na fudbalskoj mapi Evrope – konkretno u Sent Etjenu – debitovati i jedan biznismen iz Kambodže. I to sa titulom princa, s tim da je Kambodža izborna monarhija što će reći da se i kraljevi biraju, ta se privilegija tamo ne nasleđuje.

Izabrane vesti

Kako bilo, Norodom Ravičak je polubrat aktuelnog kralja Norodoma Sihamonija, dok je izvršna vlast efektivno u rukama premijera Huna Sena. To naravno ne sprečava kraljevsku porodicu da se bavi biznisom. Bogatstvo Sihamonija procenjeno je na 211.000.000 evra, ne zna se koliko je tačno Ravičak težak.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Sa braćom ipak ima drži kompaniju koja ulaže u sektore finansija, nekretnina i gasa. Posluje u Evropi, na Bliskom istoku, a prema navodima L'Ekipa posebno u Kini u kojoj ima poslovne veze sa brojnim državnim preduzećima.

Dugo je već fudbalski fanatik, pa je 2014. učestvovao i na jednoj revijalnoj, humanitarnoj utakmici na kojoj je bio saigrač Timotija Kolodžijejdžaka. Pobedili su. Verovatno mu se dopao osećaj, pa 47-godišnji biznismen sada hoće opet. Spremio je 100.000.000 evra i investitore da mu pomognu.

Svi su uvereni da je samo pitanje trenutka kada će prodaja devetostrukog šampiona Francuske biti ozvaničena. Ravičak obećava dugoročna ulaganja i promociju Sent Etjena na azijskom tržištu. Nije on ipak igrač koji će moći da ugrozi Pari Sen Žermen sa gazdama iz Katara.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara