Musa Dijabi (Reuters)
Musa Dijabi (Reuters)

PSŽ ga se odrekao za male pare, Lever traži 60.000.000, a otimaće se Arsenal, Junajted, Njukasl...

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 18:40

Musa Dijabi na meti premijerligaša

Prošle sezone činio je Leverkuzenov dinamični dvojac sa Leonom Bejlijem, Jamajčanin je minulog leta otišao u Aston Vilu za 32.000.000, a sličnim stopama mogao bi da krene Musa Dijabi i to za skoro duplo veći novac. Drugi strelac Farmaceuta uživa veliko interesovanje premijerligaških klubova, pre svih Arsenala, Mančester Junajteda i Njukasla, a kako Dijabi u ugovoru nema otkupnu klauzulu, član Bundeslige je već odredio cenu - 60.000.000.

To je četiri puta veći novac od obeštećenja koje je Leverkuzen platio Pari Sen Žermenu prvog jula 2019. godine, a za 15.000.000 manje od tržišne vrednosti koju mu je odredio specijalizovani Transfermarkt. Deluje da su se Parižani prelako, odnosno za male pare odrekli momka koji je ove sezone isporučio 16 pogodaka u svim takmičenjima, od toga 12 u bundesligi. Razmišljanje je pre dve i po godine išlo u pravcu da na poziciji levogkrilog napadača igra nedodirljivi Nejmar, druga opcija bio je Julijan Draksler, ali nemoguće je da se danas sportski sektor velikana sa Parka prinčeva bar malo ne kaje.

Izabrane vesti

Reč je o rođenom Parižaninu koji maltene podjednako dobro postiže i namešta golove. Vidi se to i kroz učinak na 115 mečeva od dolaska na Baj arenu - u 34 navrata je tresao mreže rivala, a saigrači su nakon njegovih dodavanja postigli 32 pogotka. Jedan od najvećih pluseva u igri Dijabija jeste sposobnost da utera strah rivalima i po desnoj strani, ne samo po levoj koja mu je na neki način prirodnija.

Koliki iskorak je mladi Francuz napravio ove sezone u odnosu na prethodnu verodostojno oslikavaju brojevi. U minuloj je na 32 ligaška susreta postigao četiri, a namestio 12 golova, a trenutno posle 24 meča u Bundesligi već ima 12 pogodka i sedam asistencija. Našao se i na spisku reprezentacije Francuske koji je tokom dana objavio Didije Dešan, pod čijom selektorskom palicom ima četiri nastupa za Trikolore u čijem dresu još čeka prvenac.

Možda informacija dobro obaveštenog nemačkog medija Sport 1 da ga traži i Junajted deluje pomalo nelogično budući da je letos doveo Džejdona Sanča, ali ne zaboravite da se radi o momku koji je jednako ubitačan i na desnom boku, a veliko je pitanje kada će i da li će Crveni Đavoli dočekati povratak Mejsona Grinvuda, supertalentovanog desnog krila optuženog za zlostavljanje.

Arsenal na levom krilu ima samo Gabrijela Martinelija (mada tu često igra i Emil Smit Rou), a na levom Bukaja Saku i Nikolu Pepea koji je ove sezone u drugom planu. Njukaslu je možda i najpotrebniji jer niko u postojećem rosteru ne može da mu parira. Eventualno Alan Sen Maksiman, mada Francuz nema nikakvu konstantnostu u igri - bljesne, zadivi evropsku javnost, pa ga onda nema po nekoliko utakmica.


tagovi

Musa DijabiBajer LeverkuzenMančester JunajtedArsenalNjukasl

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara