Vinisijus (©Reuters)
Vinisijus (©Reuters)

PSŽ ima plan: Vinisijus i pare za Mbapea

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 21:45

Kilijan, navodno, neće produžiti ugovor

Leto velikih transfera je pred nama, dalo bi se zaključiti po najavama koje stižu sa zapada Evrope.

Jedna od zvezda letnje pijace biće Kilijan Mbape, koji će navodno posle Evropskog prvenstva da se odluči gde će nastaviti karijeru. Ima on ugovor sa Pari Sen Žermenom do leta 2022. ali ako ne potpiše novi, Sveci će biti primorani da ga prodaju ove godine, da ne bi naredne otišao kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

A, kako tvrdi list Parizijen, u PSŽ-u već znaju da Mbape neće staviti paraf na novi ugovor. Samo odlaganjem priče o transferu kupuje sebi mir da bi spreman dočekao Evropsko prvenstvo. A, praktično je javna tajna da se brzonogi napadač dogovorio u načelu sa Real Madridom i da očekuje da mu od jeseni fudbalski dom bude stadion Santjago Bernabeu.

Kako u Parizu znaju za jadac, pa su razradili plan B. Real tek treba da kontaktira Svece i da počne pregovore oko Mbapea. Početna cena koju francuski gigant drži za svog reprezentativca je 225.000.000 evra, suma koja bi bila novi rekord.

Plan B koji imaju na Parku Prinčeva je – novac i razmena igrača. Želja je da u suprotnom smeru, iz Madrida put Pariza krene Vinisijus. A, u tom slučaju bi i suma za Mbapea bila manja – 165.000.000 evra.

Pitanje je koliko Madriđani vrednuju svog mladog fudbalera, jer su ga pre tri godine doveli za 45.000.000. Teško da mu je za sve ovo vreme vrednost skočila tek za dvadeset miliona.

Neće to biti laki pregovori, kao što nisu nijedni kada je PSŽ u pitanju. Ali, adut Reala će biti što će Parižani biti primorani da prodaju jednog od dvojice svojih najboljih igrača, pa se neće samo oni pitati oko uslova.


tagovi

Pari Sen ŽermenReal MadridVinisijus ŽuniorKilijan Embape

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara