Manuel Ugarte (©AFP)
Manuel Ugarte (©AFP)

PSŽ ima prvo veliko letnje pojačanje: Manuel Ugarte za 60.000.000 evra! Sad po štopera...

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 11:33

Sporting će ozbiljno da zaradi

Defanzivni vezni lisabonskog Sportinga Manuel Ugarte prvo je letnje pojačanje Pariz Sen Žermena. Urugvajac, koji je 11. aprila napunio 22 godine, i definizivno stiže u tabor Svetaca, prenose danas ugledni listovi i iz Portugalije i iz Francuske, pre svih Rekord i Ekip.

Transfer će iznosiri oko 60.000.000 evra, jer tolika je izlazna klauzula u Ugarteovom ugovoru sa Sportingom, pa taman i da PSŽ uspe da je spusti neće to biti značajna razlika.

Izabrane vesti

Manuel Ugarte je karijeru počeo u urugvajskom Feniksu, pre no što je u Evropu stigao preko portugalskog Famalikaa. Dobre partije u Famalikau su ga preporučile lisabonskim Lavovima, pa je pretprošle sezone prešao u Sporting za 10.500.000 evra.

Dve sezone proveo je na stadionu “Žoze Alvalade” i za to vreme odigrao 56 ligaških utakmica i dva puta se upisao kao asistent što jasno govori da je defanziva polje na kome se on ističe.

Ima Ugarte iskustvo igranja u Ligi Šampiona jer je Sporting prethodne dve godine bio član grupne faze elitnog evropskog fudbalskog takmičenja. Ove godine je stigao do četvrtine finala Lige Evrope gde ga je izbacio italijanski Juventus.

Ugarte je bio na radaru mnogih evropskih velikana. Za usluge 22-godišnjeg defanzivnog veznog pored Parižana interesovali su se premijerligaši Liverpul, Totenhem i Aston Vila, ali čelnici Pariz Sen Žermena na čelu sa sportskim direktorom Luisom Kamposom su bili najkonkretniji i dogovorili prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Zanimljivo, samo prošlog leta PSŽ je doveo Vitinju, Fabijana Ruiza, Renata Sančesa i Karlosa Solera, ali su sada opet uložili u vezni red, pa će Ugarte postati jedan od najskupljih igrača predstojećeg prelaznog roka.

Sporting je inače pokušao da u posao ubaci i 21-godišnjeg štopera Gonsala Inasija, ali Ekip navodi da je prvi pik Svetaca Lukas Ernandez i da PSŽ sa njim već ima usmeni dogovor. Problem je što nema i dogovor sa Bajernom. A, čak i ako ta ideja popodne pojuriše Ajntrahtovog Evana Ndiku.


tagovi

Manuel UgarteLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara