Eduardo Kamavinga (©AFP)
Eduardo Kamavinga (©AFP)

PSŽ navlači bes cele Evrope: Kamavinga odigrao poslednju utakmicu za Ren, ide za 30.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 10:33

Još se ne zna da li će karijeru nastaviti na Parku prinčeva, ali…

Pol Pogba bi bio savršen delić za pazl pariskih Galaktikosa. Međutim, kako je on i dalje preskup – a sledećeg leta bi mogao da stigne kao slobodan igrač – mnogi su skloni da veruju da će Pari Sen Žermen pogled skrenuti ka nekoj realnijoj i jeftinijoj meti. Odavno se već zna da je Eduardo Kamavinga igrač po ukusu sportskog direktora Leonarda, a kako javlja lokalni Uest Frans 18-godišnji fudbaler je u sinoćnjem minimalcu protiv Nanta odigrao poslednji meč za Ren.

Potom je bacio dres na tribine, a u svlačionici poveo slavljeničku pesmu što su svi u Francuskoj protumačili kao Kamavingin rastanak sa ekipom.

Izabrane vesti

Niko međutim još ne zna gde. Jer iako PSŽ jeste favorit za potpis mladog veziste nije jedini udvara. Već mesecima je u priči i Real Madrid, koji ovog leta nije kupovao. Liverpul, a pre svega Mančester junajted i Čelsi žele da iskoriste to što je Kamavingin menadžer Britanac Džonatan Barnet.

Ali prednost je ipak na strani Pari Sen Žermena, koji je ovog leta već doveo Lionela Mesija, Đanluiđija Donarumu, Serhija Ramosa, Žoržinja Vajnalduma i Ašrafa Hakimija, pa bi nova investicija poprilično zabolela staru fudbalsku aristokratiju, finansijski osakaćenu pandemijom korona virusa.

Malo je klubova koji iza sebe imaju državu moćnu kao što je Katar i malo je onih kojima su svi poslovni potezi Parižana simpatični. Ali Svecima se može. Kamavingin ugovor sa Renom ističe sledećeg leta i njegov klub nema mnogo izbora. Moraće da ga proda kako ne bi ostao bez centa obeštećenja, a Ekip navodi da bi u Renu bili voljni da ga daju za 30.000.000 do 35.000.000 evra.

Nije to mali novac u post-korona periodu, ali svakako nije suma koja će zaustaviti superambicioznog Nasera Al Kelaifija.



tagovi

Eduardo Kamavingaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara