Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

PSŽ se vraća u formaciju s četvoricom pozadi, Serhiju Ramosu se smeši povratak na klupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 17:55

Markinjos je zacementiran, za drugu štopersku poziciju Španac će se kada odradi suspenziju boriti sa oporavljenim Kimpembeom

Tražio se Sergio Ramos godinu dana i u Parizu, dolaskom Kristofa Galtijea mu je svanulo. Pronašao je mesto pod suncem na Parku prinčeva i postao jedan od potpornih stubova. Sve se namestilo španskom defanzivcu u drugoj sezoni, veliki broj povreda u poslednjoj liniji tima išao mu je naruku. Izborio se za specijalan status i ustalio, ali bi crveni karton protiv Remsa mogao da ga skupo košta.

Suspenzija od dve utakmice isteći će posle duela Pari Sen Žermena sa Ajačiom, poovo će biti u konkurenciji. No, derbi sa Marseljom promenio je tok misli Kristofa Galtijea. Od početka sezone forsirao je formaciju 3-4-3, silne povrede su stratega Svetaca primorale da odustane od standardne 4-3-3, a kako Serhija Ramosa ove godine nisu mučile povrede, zacementiran je bio u startnoj postavi. Zbog suspenzije Španca i velikog broja odsutnih igrača, Galtije je isprobao nešto novo u derbiju i L’Ekip piše da bi mogao da odustane od igranja sa trojicom pozadi.

Izabrane vesti

Pribegao je u duelu sa Marseljom formaciji 4-3-1-2 i sve je bliži odluci da u narednom periodu igra sa četvoricom u poslednjoj liniji. Funkcionisalo je bez Serhija Ramosa, a u međuvremenu su se u trenažni proces vratili Nuno Mendeš i Presnel Kimpembe, i španski štoper više nije tako siguran.

Prijalo je Serhiju Ramosu da bude jedan od trojice štopera, osećao se sigurnije, imao je dva štita pored sebe. Stigle su ga godine, postalo mu je zahtevnije da igra sa četvoricom u poslednjoj liniji, ali će u početku, izvesno, činiti štoperski tandem Markinjosom. Brazilac je zacementiran, ni po koju cenu neće biti „žrtvovan“ i samo je pitanje hoće li Serhio Ramos podjednako moći da odgovori zahtevima kada se vrati na teren ili će se ući u prošlosezonski mod. Presnel Kimpembe je u niskom startu, spreman je da uleti u startnu postavu...


tagovi

Serhio RamosKristof GaltijePari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara