Stadion Brage (©Reuters)
Stadion Brage (©Reuters)

PSŽ sledi Sitijev put: Jača mrežu klubova i šalje igrače u Kamenolom

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 09:43

Braga postaje filijala Parižana

Mančester siti trenutno ima verovatno najjaču mrežu "satelitskih klubova". Palermo, Đirona, Njujork, Troa, Melburn, Montevideo, Jokohama, belgijski Lomel... Neki komplet, neki većinski, a pojedini dobrim delom u vlasništvu su kompanije Siti Fudbalska Grupa, koja uravlja i engleskim Građanima.

Sledeći primer jednog od najvećih konkurenata u borbi za evropski tron, Pari Sen Žermen odlučio je da krene istim putem. Katarski vlasnici francuskog kluba već su pod svoje uzeli belgijskog prvoligaša Epen, dok su u završnoj fazi pregovori o saradnji sa Bragom, pišu francuski mediji.

Izabrane vesti

Portugalski klub godinama je među četiri najbolja u svojoj ligi, ali uglavnom četvrti. Veruju u klubu sa Munisipala, popularnog Kamenoloma zbog lokacije podno brda, da će razigravanjem mladih fudbalera Pari Sen Žermena postati konkurentniji vodećoj trojci portugalskog fudbala: Porto-Sporting-Benfika, ali i da će profitirati nekom budućom prodajom igrača s pedigreom iz Pariza.

Inicijator ove saradnje je bivši sportski direktor Porta i PSŽ-a, Antero Enrike, koji je nedavno postao sportski direktor katarske lige, ali je ostao spoljni saradnik Svetaca. Enrike je tokom svog mandata u Parizu na Park prinčeva doveo Kilijana Mbapea, Nejmara, Danija Alveša... dok je prethodno u Portu angažovao Hamesa Rodrigeza, Radamela Falkaa, Hulka... U Kataru mu je zadatak da razvije tamošnju ligu, prvenstveno posredovanjem u angažovanju poznatih imena za trenere, ali i među igračima.

Teško je poverovati da će saradnja Pari Sen Žermena i Brage doprineti da u portugalski klub dođu igrači poput Maura Ikardija ili Leandra Paredesa, koji nisu u prvom planu novog trenera Svetaca, Kristofa Galtijea, ali sigurno će neke mlade nade uskoro obući crveni dres. Dvojica tinejdžera poniklih u Parizu već su zadužili opremu Brage, levi bek Džordan Monteiro i krilo Enco Tajamutu.


tagovi

Pari Sen ŽermenBragaAntero Enrike

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara