Alesandro Florenci (©Reuters)
Alesandro Florenci (©Reuters)

PSŽ zadovoljan: Florenci ostaje

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 15:27

Bivši kapiten Rome se neće vraćati u domovinu

Kako prenosi francuski Ekip, Pari Sen Žermen je odlučio da otkupi ugovor Alesandra Florencija od Rome. Reprezentativac Italije je u glavni grad Francuske stigao minulog leta na pozajmicu sa pravom otkupa, koje će Parižani narednog leta iskoristiti.

Posle serije povreda Paulo Fonseka je odlučio da ne može da se osloni na jednog od igrača sa najvećim stažom u ekipi, pa je tako deo minule sezone Florenci proveo na pozajmici u Valensiji. Nakon solidnih rola na Mestalji, usledio je povratak na Olimpiko, na kom i dalje nije bilo mesta. Pojavio se PSŽ, preselio ga na pozajmicu do kraja sezone u svoje redove. Na Park Prinčeva je stigao kao zamena za Tomu Menijea, koji se minulog leta kao slobodan igrač preselio u Borusiju Dortmund. Dobrim partijama kupio je upravu Parižana te će 29-godišnji fudbaler po završetku takmičarskog ciklusa staviti paraf na višegodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom Francuske..

Izabrane vesti

U dresu Pari Sen Žermena upisao je 25 nastupa tekuće takmičarske godine, zabeležio je dva gola i dve asistencije. Nije ni promena na klupi Svetaca uticala na njegov status u ekipi: počeo je sedam od 11 mečeva pod palicom Maurisija Poketina. Jasno je da je Italijan u planovima argentinskog stručnjaka. Sportski direktor Leonardo će tako iskoristiti dogovorenu klauzulu i na račun Vučice uplatiti unapred dogovorenih 9.000.000 evra.

Alesandro Florenci je ponikao u akademiji Rome, upisao je 280 nastupa za klub iz Večnog grada. Iskusni fudbaler koji može da pokrije sve pozicije uz desnu aut liniju je za reprezentaciju Italije debitovao 2012. godine ,te je do danas upisao u 40 navrata nosio i dres sa državnim grbom.



tagovi

Alesandro FlorenciPari Sen ŽermenRomaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

PSŽ
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara