Mijić (©Starsport)
Mijić (©Starsport)

Publika se vraća na umivenu Džazkoin arenu da skloni Pazar sa stranputice

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.04.23. | 10:48

Plavo-beli vezali tri poraza bez postignutog gola

Pazarci će danas protiv Radničkog 1923 (17.00, Arena Sport 2), u trećem kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige, pokušati da ostanu maksimalni u duelima sa starim rivalom iz Kragujevca, što im je ove sezone u najboljih osam uspelo samo naspram TSC-a, s kojim za tri sedmice sledi još jedan prvenstveni ogled, a pre toga već narednog četvrtka i četvrtfinale Kupa Srbije u Bačkoj Topoli.

Konačno će i trener Plavih Davor Berber da oseti vetar u leđa sa tribina umivene Džaizkoin arene, odakle zbog kazne nije imao podršku u pobedi nad Radnikom iz Surdulice (1:0) i poslednjem porazu od Voždovca (0:1), a publike je usled pandemije koronavirusa ostao željan i pre dve godine, tokom prvog boravka u klubu sa obala Jošanice i Raške začinjenog opstankom u društvu najboljih.

Izabrane vesti

Tri vezana prvenstvena poraza i golgeterski post u trajanju od 282 minuta kvare ukupnu novopazarsku sliku u sezoni na izmaku, u kojoj se manjim ili većim intenzitetom dugo maštalo o debiju na međunarodnoj pozornici. Sasvim je izvesno da će Evropa da ostane sanak pusti, kao i pre osam godina u vreme trenerskog mandata Milorada Kosanovića, osim ako Novi Pazar ne osvoji trofej u Kupu Srbije.

S kojim snagama u derbi Zapadne Srbije, pitanje je na koje je i sam Berber tražio odgovor do dan pred utakmicu. Periši Pešukiću je u okršaju sa Zmajevima iz Zaplanjske stradao skočni zglob do te mere da je Crnogorac završio da igranjem u takmičarskoj 2022/23, dok je Slobodan Rubežić na istom meču zaradio suspendujući, osmi žuti karton. Defanzivni momenat je takav da bi čak i Hari Megvajer valjao domaćinu, čijem šefu struke malo osmeha na lice donosi saznanje da je Numan Kurdić odradio kaznu zbog isključenja u težem od dva uzastopna neuspeha protiv Vojvodine u Novom Sadu (0:2, 0:4).

Na utakmici sa Voždovcem su debitantske minute u Mozzart Bet Superligi upisala dvojica omladinaca - Almin Kahrimanović između stativa i Adetunđi Rasak Adešina na sredini terena. Kasno popodne videćemo da li je tandem golobradih momaka uspeo da se zadrži u startnoj postavi. Kahrimanović verovatno jeste, a Nigerijcu u nedelju predstoji maksimalna potrošnja protiv gostujućeg Brodarca, u meču čiji je ishod možda i od presudne važnosti za opstanak selekcije Novog Pazara do 19 godina u elitnom karavanu.

Povratak iskusnog Miloša Mijića trebalo bi oplemeni igru pazarskog veznog reda, protiv Voždovca nedorečenog na protivničkoj polovini. Više je nego očigledno da Berber nije oduševljen formom i zalaganjem barem trojice manevrista različitog profila. Stoga je pre tri dana u potrazi za dobitnom kombinacijom sa omiljenih mu 4-3-3 prešao u formaciju 4-2-3-1.

Radnički 1923 je početkom marta, u osnovnom delu Mozzart Bet Superlige, položio oružje u Novom Pazaru (1:0). Bila je to poslednja pobeda sa Aleksandrom Stankovićem na klupi, s koje je mladi stručnjak otišao nepune dve sedmice kasnije pod teretom poraza od Crvene zvezde u Beogradu (1:5) i Kolubare na Džaizkoin areni (0:1).

Kao i Stankoviću, Berberu za rešenje šumadijskog rebusa treba makar jedna minijatura najboljeg strelca tima Andrije Majdevca, uz isto nivo sreće, s obzirom da četa iz Kragujevca po prikazanoj igri prošlog meseca nije zaslužila da joj Pazar ostane u lepom sećanju samo zbog degustacije nadaleko čuvenih ćevapa.

NOVI PAZAR (4-3-3): Kahrimanović - Zimonjić, Kurdić, Joksimović, Jović - Momčilović, Mijić, Kiković - Nikčević, Majdevac, Stanojlović.

MOZZART BET SUPERLIGA - 33. KOLO

PLEJ-OF

Subota

17.00 (2.15) Novi Pazar (3.30) Radnički 1923 (3.50)

19.00 (1.32) Vojvodina (5.10) Voždovac (10.0)

Nedelja

17.00 (1.35) Crvena zvezda (5.50) Čukarički (7.80)

Ponedeljak

19.00 (2.85) TSC (3.30) Partizan (2.50)



tagovi

FK Novi PazarDavor BerberMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara