Benzema i Grizman (© Reuters)
Benzema i Grizman (© Reuters)

Publika uživa, Grizman hvata makazice, Žiru daje dva gola, ali cela Francuska brine zbog Benzeme (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.06.21. | 23:02

Povreda napadača Reala u trijumfu Trikolora nad Bugarskom – 3:0

Red sreće, red brige. Prvi put od izbijanja pandemije publika se vratila na Sen Deni, Francuska je peške savladala Bugarsku i napravila finu uvertiru za EURO, mada je malo ko u zemlji aktuelnog prvaka sveta do kraja zadovoljan. Razlog: povreda Karima Benzeme. Udarna vest u svim medijima. Toliko snažna da je zasenila rezultatsku sigurnost (3:0) i igraču dominaciju Trokolora nad selekcijom koja, uključujući i ovu, nikog nije dobila 11 utakmica.

Kao da je napadača Reala poterao maler po povratku pod zastavu. Početkom meseca je promašio penal u proveri sa Velsom, da bi završnu kontrolu okončao u 41. minutu, usled bola u desnoj butini. Zasad nema preciznijih informacija kakve je prirode povreda, mada scena na kraju prvog poluvremena, kad je iskusni špic bez pomoći kolega ili članova stručnog štaba, odskakutao ka svlačionici sugeriše da nije toliko ozbiljno. Dok se ne podvrgne detaljnim ispitivanjima...

Izabrane vesti

Ako Benzema ne bude bio spreman za premijeru sa Nemačkom u Minhenu menjaće ga Olivije Žiru. Još jednom je centarfor starog kova pokazao koliko se žrtvuje za reprezentaciju, opet je odradio fenomenalan posao u izgradnji akcija, pred kraj je postigao dva gola – posebno efektan bio je prvi – i deluje da bi mogao da ima ulogu sličnu kao na Mundijalu u Rusiji kad je bio talisman Didijea Dešana, iako tad nije bio nijednom precizan.

Makar i Žiru zakazao u realizaciji, tu je Antoan Grizman. Napadač Barselone odigrao je fenomenalno proleće na španskim terenima, dobru formu preneo i u selekciju, pa je posle Bosne i Hercegovine i Velsa, matirao i golmana Bugarske. Posle prave opsade bugarskog gola centrirao je Kilijan Mbape, lopta se od jednog protivničkog igrača odbila do Grizmana, uhvatio je makazice i razgalio publiku. Ukupno 37. pogodak nekadašnjeg člana Atletiko Madrida za Galske petlove. Na poslednjih 27 utakmica na Sen Deniju učestvovao je (davanjem ili asistencijama) u čak 24 precizna hica.

Sila.

O tome kako su igrali Bugari nema razloga trošiti prostor. Za 90 minuta nijedan šut u okvir gola Iga Lorisa. Na suprotnom kraju terena akcije koje nagoveštavaju koliko su Francuzi željni da pokore Evropu.

S obzirom da je rival bio skromnog kvaliteta, Dešan je mogao da kombinuje. Postavio je igrače u formacijskom rasporedu 4-1-2-1-2: ispred neprikosnovenog golmana Lorisa, Benžamen Pavar i minule sezone efikasni Teo Ernandez na bekovskim pozicijama, kao štoperi Rafael Varan i Presnel Kimpembe, Korentin Toliso na tipičnom mestu zadnjeg veznog kako bi oslobodio prostor Engolu Kanteu da sarađuje sa ovoga puta raspoloženim Polom Pogbom malo bliže kaznenom prostoru Bugarske, iIspred njih Grizman kao fudbaler koji mora da overi loptu u svakoj akciji i kombinuje sa napadačkim tandemom Kiljan Mbape-Karim Benzema sve dok se povratnik nije povredio.

A Žiru ga odmenio stigavši do 46. pogotka za reprezentaciju. Obećava.



tagovi

Karim BenzemaOlivije ŽiruDidije DešanAntoan GrizmanFudbalska reprezentacija FrancuskeEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara