Viktor Osimhen (©Reuters)
Viktor Osimhen (©Reuters)

Puca rekord u Napulju: Osimhen stiže za 81.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 21:02

Ili možda za 60 miliona, kako tvrdi deo italijanskih medija

Bruje žice od Napulja do Lila. Trese se fudbalska Italija, a dobrim delom i Francuska, jer je Napoli rešio da debelo obori klupski rekord u kupovini igrača.

Dugo su trajali pregovori između Lila i Napolija, na sve moguće načine su Italijani pokušavali da omekšaju ili odobrovolje Francuze, ali nije im pošlo za rukom. Ili bar ne mnogo. Lil je od prvog do poslednjeg dana pregovore poručivao: Viktor Osimhen može da ide samo za 81.000.000 evra. Ni cent manje od toga!

Izabrane vesti

E, sad. Kako tvrde u Francuskoj, a prenosi i dobar deo italijanskih medija, Doge su izdržale. Naterale su Napoli da im plati svih 81.000.000 evra. Čak se ponegde pojavljuje i neverovatni deo priče da je Đenaro Gatuzo odlučio da se odrekne dela plate, samo da bi pomogao klubu da skupi novac za sjajnog brzonogog napadača. S druge strane, poznati novinar sa Čizme Đanluka di Marcio tvrdi da su Napolitanci uspeli da izdejstvuju popust i da će Osimhena platiti 60.000.000 evra.

Koja god suma da je u pitanju, za Napoli je nerealna, zato se toliko i cenkao. Rekordno obeštećenje koje je klub sa juga Italije platio do sada je 42.000.000 evra, koliko je dao PSV Ajndhovenu prošlog leta za Irvinga Lozana. A, sada je spreman da odvoji skoro duplo više. Ili 50 odsto, zavisno od toga čije su informacije tačne.

Italijani kažu da će Osimhen potpisati ugovor na pet godina, a plata će mu biti 2.500.000 evra po godini. Uz brojne bonuse bi mogla i da dosta poraste.

Neke transfere je teško objasniti. Osimhena je Volfzburg prodao za 3.500.000 evra pre godinu dana. Toliko je iznosila njegova otkupna klauzula koju je aktivirao belgijski Šarlroa, nakon što je Nigerijac odigrao sjajno kao pozajmljen igrač. A, u istom prelaznom roku Lil ga je kupio od Belgijanaca za 14.000.000 evra. I evo sada, godinu dana kasnije prodaje ga debelo veću sumu! Preporuka su mu 18 golova na 38 utakmica.

Mogao bi ovaj transfer da ima efekat i na srpsko tržište. Pojavljivale su se više puta informacije da Lil želi da dovede Umara Sadika iz Partizana, kao Osimhenovog naslednika. Njih dvojica su dosta slični tipovi igrača: visoki, a brzi napadači, koju pružaju timu više mogućnosti u igri.

Partizan bi bio zadovoljan da dobije 15.000.000 evra za Sadika. Ostalo bi Lilu dovoljno novca da pronađe još nekoliko valjanih pojačanja.


tagovi

NapoliLilViktor Osimen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara