©Reuters
©Reuters

Pucaće "bombe" i na Vila Parku: Tilemans stigao u Aston Vilu!

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.06.23. | 18:44

Belgijanac angažovan kao slobodan igrač, nakon što je sa Lesterom ispao u Čempionšip

Aston Vila je dobila bitku za Jurija Tilemansa, koji je zvanično promovisan na Vila Parku, pošto je prethodno prošao lekarske preglede u Birmingemu.

Belgijanac je za Aston Vilu potpisao kao slobodan igrač, nakon što je sa Lesterom ispao u Čempionšip. Klub iz Birmingema je od početka bio vrlo konkretan u želji da angažuje Tilemansa, pa je uspeo da nadmaši i ozbiljnu konkurenciju timova koji će naredne sezone nastupati u Ligi šampiona, ali i druge koji su bili vrlo ambiciozni u nameri da ga vide u svojim redovima.

Izabrane vesti

Aston Vila će naredne sezone igrati u Ligi konferencije, nakon što su zauzeli sedmo mesto u Premijer ligi. Ipak, klub sa Vila Parka ima nameru da se dodatno približi samom vrhu engleskog fudbala, u čemu mu mogu pomoći pojačanja poput odličnog belgijskog veziste.

Tilemans ima 26 godina, važi za vrlo inteligentnog i atraktivnog veznog igrača, pre svega zbog svog razornog udarca. O njegovom ogromnom potencijalu govori i činjenica da ga su ga Lisice u julu 2019. godine kupile od Monaka za 45.000.000 evra, dok su ga Kneževi dve godine ranije platili 25.000.000.

Belgijanac je u Lesteru proveo četiri i po sezone i odigrao 195 mečeva, uz 28 postignutih golova.


tagovi

Juri TilemansLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara