Pukla transfer bomba: Ivanić je Zvezdin za 1.300.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 08:25

Svi detalji transfera…

Transfer bomba je pukla na Marakani, Crvena zvezda je u noći između ponedeljka i utorka završila najveće pojačanje ove zime.

Mirko Ivanić je novi fudbaler Zvezde!

Izabrane vesti

Konačno, nakon dve godine jurnjave i nekoliko ponuda, sportski sektor kluba sa Marakane je uspeo da realizuje svoju najveću želju. Crnogorski reprezentativac sтiže iz BATE Borisova u transferu vrednom 1.300.000 evra koliko će pripasti Belorusima, saznaje MOZZART Sport. Crvena zvezda će pomenuto obeštećenje isplatiti u tri polugodišnje rate.

Činilo se u jednom trenutku da su pregovori između dva kluba zapali u ćorsokak, odnosno da i ovog prelaznog roka Zvezda neće uspeti da upeca dugogodišnju želju. Belorusi su insistirali na obeštećenju od 1,7 miliona evra, crveno-beli nisu bili spremni za toliki finansijski rizik. Čelnici sa Marakane, ipak, nisu osustajali. Njihov optimizam hranio je podatak da je Ivanić želeo da u ovom prelaznom roku napusti Borisov, odnosno da se zasitio igranja u Belorusiji, bez obzira na to što bi u BATE-u igrao u šesnaestini finala Liga Evrope protiv Arsenala. Zvezda je imala dogovor sa kreativnim vezistom u džepu i nije odustajalo. 

Preokret se desio u ponedeljak veče, nešto posle 22 sata po srpskom vremenu kada su Belorusi prihvatili da spuste cenu. Pregovaralo se samo o dinamici isplate, a podatak da je transfer blizu realizacije je podgrejao i pozdrav Mirka Ivanića sa igračima BATE Borisova. 

Ivanić je sinoć napustio trening kamp BATE Borisova u Antaliji, pozdravio se sa saigračima i uputio se u Beograd na lekarske preglede posle kojih će uslediti potpis ugovora i zvanična promocija. Vezista će sa Crvenom zvezdom potpisati ugovor na tri i po godine sa mesečnim primanjima u visini od 35.000 evra, saznaje MOZZART Sport.

Ivanić je Zvezdina dugogodišnja želja, ali i Partizanova. Kao igrač Vojvodine je u januaru 2016. bio na korak od prelaska u Partizan, ali je ipak otišao u BATE Borisov kao najskuplji igrač u istoriji beloruskog fudbala za obeštećenje od 1.000.000 evra. A onda počinje Zvezdina opsesija crnogorskim reprezentativcem... 

U jesen 2017. Zvezda je poslala prvu ponudu u Belorusiju vrednu 1.000.000 evra, ali su BATE i igrač odolevali. Beloruski klub je tada tražio 2.000.000 evra za svog najboljeg igrača. Ubrzo je Ivanić potpisao novi ugovor sa Belorusima i izgledalo je da je Zvezda propustila svoju šansu. Ali direktorski tandem Terzić - Mrkela nije odustajao i mesecima je pravio pritisak i stezao obruč oko Ivanića. Ove zime je Zvezda krenula svim silama na najboljeg igrača BATE Borisova koji je tražio 1.700.000 evra za obeštećenje, ali je na kraju pristao da malo spusti cenu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Mirko Ivanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara