Fudbaleri Barselone na meču protiv Ferencvaroša (@Reuters)
Fudbaleri Barselone na meču protiv Ferencvaroša (@Reuters)

Puklo u svlačionici Barse - izdaja nagrađena novim ugovorima

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 12:08

Nema više jedinstva na Kamp Nouu

Iza vesti da su četvorica igrača (Pike, Lengle, De Jong i Ter Štegen) produžili ugovore sa Barselonom ne treba tražiti dugoročni plan i program Uprave katalonskog velikana, već se radi o jasnom dokazu da su u svlačionici Barse ozbiljno narušeni odnosi, tvrdi madridska Marka.

Imajući u vidu da se radi o Realovom "glasilu" ove informacije treba uzeti s rezervom, međutim Marka ide u sitne detalje i precizno objašnjava svaku situaciju iz bliže prošlosti kada se problem pojavio. A pojavio se s početkom finansijske krize izazvane pandemijom koronavorusa.

Izabrane vesti

I pre nego što će planetu zadesiti pošast zvana COVID-19 bilo je prilično jasno da se bliži Barsin ekonomski sklom. Kriza je samo ubrzala taj proces. Jer španski velikan je na plate igračkog kadra trošio čak 63 odsto godišnjeg budžeta, iliti 630.000.000 evra. S pojavom korone dogodilo se da su prihodi opali za celih 200.000.000, a to je onda značilo da se troškovi za plate penju na neverovatnih 80 odsto budžeta.

Klub nije imao kud nego da zatraži od fudbalera da pristanu na 70 odsto manja primanja. U prvi mah to su svi prihvatili, ali nove nove mere štednje (smanjenje i za iduću godinu, pa adekvatna naplata tek u poslednjim godinama ugovora) bile su kap koja je prelila čašu.

Tako su pre dva dana igrači predvođeni četvoricom kapitena (Mesi, Buskets, Serđi Roberto, Pike) poslali pismo Upravi u kom su jasno stavili do znanja da im ne pada na pamet da pristanu na nova smanjenja. Međutim, nisu svih želeli da stave paraf ispod tog pisma. Mark Andre ter Štegen, Klemon Lengle, Frenki de Jong, Miralem Pjanić i Seržinjo Dest odbili su da se potpišu, da bi se kasnije "popišmanio" i jedan od kapitena - Đerar Pike.

"Ovakva odluka Ter Štegena, Lenglea, De Jonga i pre svega Pikea pokazatelj je da je u svlačionici Barselone došlo do potpunog raspada", stoji u tekstu Marke.

U prevodu, ispada da su Pike, Lengle, De Jong i Ter Štegen novim ugovorima nagrađeni za izdaju.

"Više nema jedinstva u svlačionici Barselone. To je sada svima jasno. Dok se većina ekipe bunila i odbijala da sa Bartomeuom sedne za sto, pojedinici su to vrlo rado učinili i potpisali nove ugovore".

Ako se ispostavi da je Marka imala dobre izvore i da je sve ovo istina, teško da se ovakav ambijent u svlačionici neće odraziti na rezultate katalonskog velikana...


tagovi

Đerar PikePrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara