Seržinjo Dest (© AFP)
Seržinjo Dest (© AFP)

Pulišić, Rejna, Dest, Mekeni: Favoriti smo za osvajanje Mundijala

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 15:27

Amerikanci se oštre

Govorilo se da će fudbal da pocrni, afrička selekcija pokoriti svet, pa se to (još) nije desilo. Evropljani i Južnoamerikanci osvojili su sve dosadašnje pehare na Mundijalima, a dominaciju velesila sa našeg i Zelenog kontinenta pokušaće da prekinu – Sjedinjene Američke Države.

Iako nikad ništa veliko nisu ostvarili na najvećem fudbalskom takmičenju, Amerikanci se oštre da zavladaju planetom. Ne odmah, već za šest godina, kad se baš na njihovoj teritoriji održava završni turnir, zajedno sa Meksikom i Kanadom.

Izabrane vesti

Imaće Ameri ogroman motiv, biće domaćini, pa već sad hvataju zalet za ono što ih čeka u budućnosti.

Svi žele da učestvuju na Mundijalu, naročito u dresu Sjedinjenih Američkih Država. Želimo da igramo na završnom turniru i da ostvarimo veliki rezultat za Ameriku. Još nismo stigli daleko, ali ćemo probati da osvojimo turnir. Verujem da će naredna generacija biti posebna i da ćemo to dokazati ostatku sveta“, hrabro poručuje Seržinjo Dest.

Desni bek Barselone, letos angažovan iz Ajaksa, nade bazira na biserima po najvećim evropskim klubovima. Osim njega, Kristijan Pulišić je u Čelsiju, Veston Mekeni je u Juventusu, Điovani Rejna u Borusiji iz Dortmunda...

Rekao bih da smo jedni od favorita za osvajanje pehara 2026. Amerika će šokirati mnoge“.

Naravno, ne odmah, jer naredno veliko takmičenje, za dve godine u Kataru, Amerikanci tretiraju kao šansu da talentovana generacija stasa i četiri godine kasnije napadne titulu.

Lopta je okrugla, imamo i mi šanse. Biće još veće 2026. Dosta mladih fudbalera je u reprezentaciji. Naredni Mundijal u Kataru bi trebalo da nam posluži za skupljanje dragocenog iskustva, nadam se da ćemo i na njemu otići daleko, samo što je još rano da se o tome priča“, dodao je Seržinjo Dest.

Istorija kaže da je najbolji plasman SAD-a na prvenstvenim sveta polufinale iz Urugvaja 1930, međutim, valja podsetiti da je na premijernom Mundijalu učestvovalo samo 13 ekipa. U Južnoj Koreji i Japanu 2002. stigli su do četvrtfinala, kad ih je zaustavila Nemačka.

Mogu li za šest leta do vrha?


tagovi

reprezentativni fudbalSeržinjo DestKristijan PulišićVeston Mekenireprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara