(©Reuters)
(©Reuters)

Puške u Volfzburgu pucale 45 minuta pa utihnule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 19:35

Vukovi i Ajntraht podelili bodove – 2:2

Uživala je publika na Folksvagen areni. Imala je šta da vidi – četiri gola za poluvreme. A, onda muk, kao da je sav raspoloživi arsenal potrošen za 45 minuta.

Volfzburg i Ajntraht su se obračunali kao dvojica boksera srednje kategorije. Sevali su udarci od početka do kraja, nisu se štedeli. Agresivnost odvrnuta na maksimum, bilo je i varnica na terenu. I što je najbitnije, golova, šansi, dobrih odbrana golmana. Jedino čime navijači Vukova neće biti zadovoljni je jedan osvojeni bod, a taman su pomislili da je sa krizom završeno – 2:2.

Izabrane vesti

S druge strane, zeleni su nastavili trend protiv Ajntrahta, ovo im je četvrti uzastopni meč bez poraza. S obzirom na tok meča, čaša im je ostala polupuna, odnosno, poluprazna.

Volfzburg je otvorio utakmicu kako je želeo, Marmuš je u 10. minutu milimetarski izbegao ofsajd zamku, što je morao VAR da potvrdi i doveo svoj tim do prednosti. A, onda 20 minuta agonije za domaće. Tim iz Frankfurta je zaplesao terenom kao u sezonama kada ga je Filip Kostić gurao u vrh nemačkog fudbala.

Najpre je Kolo Muani izjednačio, svoj golgeterski saldo u Bundesligi ove sezone je popravio na 11 pogodaka, dok je u 26. minutu Ndika doneo preokret – 1:2. Strašan gol dao je Francuz, dočekao je loptu na ivici šesnaesterca i odapeo strelu kojoj golman Kastels nije mogao baš ništa.

Iako je iz plusa ekspresno otišao u minus, Volfzburg nije klonuo duhom. Nije imao više šta ni da izgubi, krenuo je frontalno u napad i uspeo da pre poluvremena vrati meč na početak. Janik Gerhart se snašao ispred gola Ajntrahta, natrčao je na centaršut iz slobodnjaka i glavom doneo izjednačenje.

Drugi deo meča je prošao bez pogodaka. Municija se potrošila, ali daleko od toga da je bilo dosadno. Ritam nije padao sve do kraja, napadi su se smenjivali kao u rukometu, čas na jednu, čas na drugu stranu. Na koncu mogu da budu i zadovoljni i nezadovoljni i jedni i drugi.

BUNDESLIGA – 23. KOLO

Petak

Borusija Dortmund - RB Lajpcig 2:1 (2:0)

/Rojs 29pen, Džan 39 - Forsberg 74/

Subota

Augzburg - Verder 2:1 (1:1)

/Drena Beljo 5, Majer 46 - Stage 17/

Borusija Menhengladbah - Frajburg 0:0

Bohum - Šalke 0:2 (0:0)

/Bilter 45, 79/

Union Berlin - Keln 0:0

Majnc - Hofenhajm 1:0 (1:0)

/Bareiro 34/

Štutgart - Bajern Minhen 1:2 (0:1)

/Hoze Perea 88 - De Liht 39, Šupo Moting 62/

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Herta 4:1 (2:0)

/Azmun 12, Frimpong 21, Dijabi 61, Adli 73 – Lukebakio 67 penal/

Volfzburg - Ajntraht 2:2 (2:2)

/Marmuš 10, Gerhart 43 - Muani 22, Ndika 26/



tagovi

Ajntraht FrankfurtVolfzburgBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara