Leandro Trosar (©AFP)
Leandro Trosar (©AFP)

Pusti Deklana Rajsa, vidi šta radi Trosar: Arsenal slomio Barsu na vašaru golova u Los Anđelesu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 08:14

Tobdžije na kraju slavile sa 5:3

Čast je pripala Kaliforniji. Čast da prvi uskoče u okean fudbalskih trikova kakvim raspolažu asovi Arsenala i Barselona. Jer iako su tek počeli, iako su daleko od onoga gde žele da budu, i jedni i drugi su prosto – poklon za oči. Rezultat je verovatno i najmanje bitan, ali vredi notirati da su Tobdžije na revijalnom meču u Los Anđelesu slavile sa 5:3.

Do te pobede Arsenal su dovela dva gola Leandra Trosara u drugom poluvremenu i teledirigovani projektil Fabija Vijere.

Izabrane vesti

Sa druge strane, nismo u londonskom timu videlu 116.500.000 evra plaćenog Deklana Rajsa, kojeg je Mikel Arteta bez obrazloženja ostavio na klupi. Uostalom, nikome nije saopšteno ni zašto je početak utakmice kasno 36 minuta, ali da ne tražimo sad dlaku u jajetu.

Počelo je golom Roberta Levandovskog već posle sedam minuta, već u 12. je na drugom kraju uzvratio već Bukajo Saka i odmah se videlo da je ipak reč o revijalnoj utakmici u kojoj je odbrana – sekundarna kategorija.

Rafinja je u 32. iz slobodnog udarca, uz malo sreće, pogodio za 2:1, Kai Haverc je izjednačio na 2:2 i nagovestio da bi mogao da bude veliko pojačanje. I onda u nastavku Trosar, dva puta, pa jednom Vijera. Feran Tores je samo ublažio poraz koji nikoga neće boleti.

Arsenal sada ide nazad u London, prijateljski okršaj sa Monako poslužiće mu kao uvertira za duel sa Mančester Sitijem za tanjir Komjuniti Šilda narednog vikenda na Vembliju. Barsu u subotu čeka još jedan revijalni meč, ali čak i nešto luksuzniji, jer će u Arlingtonu odmeriti snage sa madridskim Realom. Potom ih čeka „Đoan Gamper“ turnir i sudari sa Milanom i Totenhemom.


tagovi

Leandro Trosar

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara