Putuj Evropo i više nemoj čekati na Vošu: Kiprani se prošetali Novim Sadom i otišli u treće kolo

Vreme čitanja: 5min | čet. 03.08.23. | 21:52

Poraz Vojvodine u revanš meču kvalifikacija za Ligu koferencije od APOELA identičnim rezultatom kao u Nikoziji – 1:2

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

"Putuj Evropo i više nemoj čekati na nas"! Sve što preostaje navijačima novosadske Stare dame ove noći jeste da otpevaju stihove kantautora iz svog grada, jer su pali na prvoj prepreci ka narednoj fazi kvalifikacija Lige konferencija. Verovalo je oko 7.000 ljudi na „Karađorđu“ u podvig svojih ljubimaca, ali to nije bilo moguće nakon još jedne veoma slične predstave fudbalera Stare dame kao na Kipru. APOEL je opet odigrao zrelije, kvalitetnije i na kraju nakon trijumfa u oba meča, sa identičnim rezultatom (2:1), zasluženo nastavio dalje evropski put.

Izabrane vesti

Kao da je neko pustio reprizu prvog meča sa Kipra, Vojvodina je opet ušla loše u meč i u prvih dvadesetak minuta nije uspela da uradi ništa vredno pomena. APOEL je imao više loptu u svom posedu i nedovoljnu odvažnost Novosađana kaznio u 27. minutu igre, kada je sa ivice kaznenog prostora pogodio Sarfo i doneo veliku prednost Kipranima od dva gola u ukupnom zbiru. Čini se da Stara dama ne zna da počne da igra dok ne dobije šamar, a ovaj je uspavane izabranike Radoslava Bataka otreznio i zaigrali su svoju igru. A kada kažemo repriza, bukvalno su i isti akteri kao pre sedam dana i sada doneli Voši izjednačenje deset minuta kasnije.

Dejan Zukić, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca Lala u ovom dvomeču, odlično je reagovao na asistenciju Nikole Čumića i iskosa iz kaznenog prostora drugi put u dva meča matirao golmana Beleca. Bio je to momenat koji je dao krila Novosađanima, koji su bili bolji do kraja prvog dela, ali nije im se dalo da preokrenu rezultat. Nisu izabranici Radoslava Bataka nastavili u istom ritmu u drugom delu igre, opet su bili bezopasni po gol gostiju i APOEL je kao iskusna sastav to znao da kazni.

Traore je skrivio jedanaesterac dvadesetak minuta pre kraja nakon nesmotrenog igranja rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran sa bele tačke bio je rezervista Gjorgos Efrem, koji je ugasio nadu Lala koja je do tada tinjala, da mogu do čuda i plasmana u treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Ušla je Vojvodina veoma mlako u revanš, od starta je APOEL lako kontrolisao dešavanja na terenu i čuvao loptu. A kada bi Novosađani i imali fudbal kod sebe, nisu uspeli da stvore kreativniju šansu pored dobro postavljenih defanzivaca tima iz Nikozije. Gosti su i zapretili prvi preko Vilsona, koji je pokušao sa 20 metara volejom, ali je lopta završila iznad prečke. Novosađani nisu uspevali da upute nijedan udarac ka protivničkom golu u prvih dvadesetak minuta i za to je stigla kazna.

Igrao se 27. minut, kada je APOEL poveo. Najpre je po levoj strani projurio Čeabake, ogromna rupa ostala je u odbrani Vojvodine, pa je njegovu asistenciju u gol pretvorio Sarfo, hirurški preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca. To je značilo da Lale moraju u nastavku da jure dva gola zaostatka. I čini se da Voša mora da primi gol, pa da bi opasnije zapretila rivalu. Mogao je samo dva minuta kasnije Čumić da ekspresno poravna rezultat, nakon loše reakcije odbrane Kiprana. Šutirao je sa desetak metara, ali je odlično intervenisao golman Belec.

Ipak, deset minuta kasnije, u 37. minutu, zasijalo je 1:1 na semaforu kada su Vošini najbolji akteri iz Nikozije režirali izjednačenje.

Čumića nije hteo gol, ali jesu asistencije. Zalomio je dvojicu igrača po levoj strani i, kao i pre sedam dana, proigrao Zukića, koji je odlično odreagovao i poslao loptu iza leđa Beleca za izjednačenje.

Probudio se „Karađorđe“ u tim momentima, a sa publikom potpuno se podigla iz mrtvih i Vojvodina i krenula agresivno po drugi gol. Sa 30 metara je bombu poslao Crnomarković, ali Belec je uspeo da interveniše, a onda je Zukić mogao da postane apsolutni heroj, ali je njegov dobar pokušaj u finišu prvog dela odbranio golman APOEL-a. Kipranima je poluvreme bilo preko potrebno da se konsoliduju, uspeli su da odole i da na obaveznu pauzu ipak odu sa golom viška u ukupnom zbiru.

U nastavku susreta opet su izabranici Sa Pinta nametnuli inicijativu i ponoov prvi zapretili preko Fetfacidisa, ali je njegov udarac sa distance izblokirao Lazarević.

Batak je u vatru poslao Filipa Malbašića, a izveo Vukića, te je Malbašič igrao kao lažna devetka. Odbrnail sus se domaćini od tog početnog pritiska APOEL-a i došli do poseda, ali su se mučili da stvore ozbiljniju priliku.

Osvežio je i Sa Pinto vezni red poslavši na teren Efrema, a potom i Gabrijela i Radosava Petrovića, bivšeg igrača Partizana i mudro zatvorio meč.

Curilo je vreme u korist Kiprana, koji su kako su minuti proticali sve više nastojali da poptuno umrtve ritam i ne dopuste Lalama da se razigraju, kao što to je bio slučaj nakon primljenog gola.

Sevnula je kontra Kiprana preko Kvilitaje u 73. minutu, bio je napadač APOEL-a sebičan da uposli igrača koji mu se ubacio po drugoj strani, ali su iz te akcije gosti uspeli da na kraju iznude jedanesterac nakon što je Traore nespretno igrao rukom pred svojim golom. Sudija je pokazao na belu tačku, odgovornost preuzeo rezervista Gjorgos Efrem i sigurnom realizacijom ugasio nadu Vojvodine da može u narednu fazu u Evropi.

Nije pomogla Stare damoj ni potpuno ofanzivna formacija sa Ivanovićem i Radulovićem, koji su posle toga ušli u igru. Iz takvog nokdauna nije bilo oporavka, pa su Novosađani završili svoj evropski put već na prvoj stanici na evropskoj pozornici.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE – 2. KOLO

VOJVODINA – APOEL 1:2 (1:1)

/Zukić 37 - Sarfo 27, Efrem 75p/

Prvi meč 1:2

Stadion: Karađorđe

Sudija: Vitalijs Spasjonikovs (Litvanija)

VOJVODINA (4-3-3): Carević – Jeličić (od 86. Vukčević), Traore, Crnomarković, Lazarević (od 86. Bjeković) – Milosavljević, U. Nikolić (od 75. Radulović), Zukić – Baraj (od 75. Ivanović), Vukić (od 62. Malbašić), Čumić.

APOEL (4-3-3): Belec – Čibake, Krespo, Dvali, Sušić – Kostadinov, Gomes (od 85. Lukas), Sarfo (od 68. Gabrijel) – Vilson (od 61. Efrem), Kvilitaja (od 85. Tomane), Fetfacidis (od 68. Petrović).


tagovi

Dejan ZukićNikola ČumićRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara