(©Reuters)
(©Reuters)

Putuj Evropo, u Gladbahu je rasulo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 22:23

Augzburg očitao Ždrepcima lekciju

Raspad sistema u Borusiji Menhengladbah. Sve je krenulo po zlu kada se doznalo da će Marko Roze u Dortmund i od tada agoniji nema kraja. Šta god pokušali da urade, palo je u vodu. Više od mesec dana Ždrepci nisu videli tri boda. I neće još neko vreme ne podese li glavu i nišanske sprave. Štima sve u Borusiji do završnice, a onda potop. Žrepci promašivali, Augzburg kažnjavao – 3:1

Nastupilo je doba preispitivanja u Borusiji. Rozeov tim ne liči na sebe. Od ozbiljnog konkurenta za sam vrh, do najpoželjnijeg protivnika. Šesti poraz u nizu na svim frontovima, četvrti u ligi. Slade se u Augzburgu, opstanak je na vidiku.

Izabrane vesti

Spasavao je Augzburg živu glavu i strpljivo čekao da pritisak Menhengladbaha splasne. Nabili su Ždrepci domaćina u kazneni prostor od prvog minuta, a Štindl i Lazaro su se utrkivali ko će izgledniju priliku promašiti. Marko Roze bacio je sve karte na napad. Menhengladbahova konjica nije mogla da se sastavi u prethodnom periodu, nije ličila na sebe, pa je trener na odlasku rešio da eksperimentiše sa ultra ofanzivnom postavkom. Boljitka nije bilo, barem u pogledu rezultata.

Nizale su se šanse pred Augzburnovim golom kao na pokretnoj traci, visili su ofanzivci Borusije u kaznenom prostoru, pokušavali da se ušetaju u gol i komplikovali. Promašivali su stopostotne šanse, gledao je Marko Roze u neverici šta njegovi izabranici rade, a kulminacija je bio promašen penal. Dunuo je Sven Jablonski i pokazao na belu tačku kada je Rafael Framberger blago zakačio Markusa Tirama.

Namestio je Lars Štindl loptu na kreč, pucao i promašio sve. Možda i za metar. Treći put ove sezone je Štindl bio nesiguran izvođač, drugi put je poslao loptu na tribine i veliko je pitanje hoće li ponovo dobiti priliku da izvede najstrožu kaznu.


I došlo je to Ždrepcima na naplatu. Čekao je Augzburg svoju šansu i dočekao ju je. Korner, Danijel Kaliđuri kraj lopte i hladan tuš za goste. Ruben Vargas je umakao čuvaru, izvukao se na prvu stativu i pogodio.

Ponovo se povukao Augzburg i napravio grešku. Ustremila se Borusija ka golu domaćina, napadi nijednog momenta nisu stajali, a jedna je morala ući. Nije uklet ili začaran gol Augzburga. Dokazao je to Florijan Nojhaus. Šutirao je vezista Menhengladbaha iz kolena, udarac je bio hirurški precizan. Od ovoga odbrane nije bilo.

Ždrepci su propustili sijaset šansi, Augzburg je iskoristio gotovo svaku. Gosti se ispromašuju, pa usledi kazna. Proveren recept. Marko Rihter – pravi čovek na pravom mestu. Šlag na tortu je prelep lob Andrea Hana.


BUNDESLIGA - 25. KOLO

Petak

Augzburg - Menhengladbah 3:1 (0:0)

/Vargas 52, Rihter 76, Han 89 - Nojhaus 68/

Subota

15.30: (2,75) Majnc (3,05) Frajburg (2,75)

15.30: (2,00) Union Berlin (3,35) Keln (3,90)

15.30: (9,00) Verder (5,70) Bajern (1,30)

15.30: (1,35) Volfzburg (5,00) Šalke (9,00)

18.30: (1,52) Dortmund (4,30) Herta (6,25)

Nedelja

13.30: (1,40) Leverkuzen (4,50) Bilefeld (8,50)

15.30: (1,88) RB Lajpcig (3,60) Ajntraht (4,10)

18.00: (2,55) Štutgart (3,40) Hofenhajm (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaaugzburgBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara