Raća Petrović o Sadiku: Nije mu lako, još ne zna kako igramo i šta očekujemo od njega

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 21:06

Iskusni vezista uverava da će Nigerijac tek da trese mreže

Otkako ju je kupio bogati Saudijac Šeik Al Turki, Almerija je najzanimljivija priča španske Sehunde. Posle bogatog prelaznog roka bili su jedan od favorita prošle sezone za ulazak u Primeru ali su u finišu sezone sve prokockali lošim partijama.

I prošlog leta je Almerija na pojačanja potrošila blizu 20.000.000 evra i samo se potvrdila kao jedan od favorita. Međutim, rezultati na početku sezonu bili zabrinjavajući da bi se u poslednjim mečevima popravila forma i Almerija je zabeležila pet pobeda na šest mečeva.

Izabrane vesti

“Vezali smo sedam mečeva bez poraza što u ovoj ligi nije lako. Deluje mi da smo mudriji tim, sa više iskustva i odlučnosti da uvek idemo na pobedu. Osvajamo mnogo bodova u završnici utakmica dok smo prošle sezone gubili bodove na taj način. Da nismo gubili te bodove, sada bismo bili u Primeri”, kaže jedan od najiskusnijih u Almerijinom timu, Radosav Petrović.  

Srpski vezista se osvrnuo i na debitantski gol jednog od najvećih letnjih pojačanja – Umara Sadika.

“Golovi su ključna stvar za samopouzdanje napadača. Sadiku nije lako jer je tek došao u novu zemlju, novu ligu, ne priča španski jezik… Svi se trudimo da mu pomognemo. Siguran sam da će tek da postiže golove u dresu Almerije. Mora da nauči kako mi igramo i šta nam je potrebno od njega. Uveren sam da će biti sve bolji i bolji u nastavku prvenstva”.

Almerija je u naletu i nalazi se na petom mestu koje vodi u plej-of, ali cilj je direktan plasman.

“Već smo stigli do mesta koje želimo. Blizu smo vrha što je naš konačni cilj. Ali naravno da ne smemo da se opustimo i da treba da nastavimo u istom stilu. Ne želimo da nam se ponovi prošla sezone”, rekao je Petrović.


tagovi

Radosav PetrovićUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara