Kai Haverc (© AFP)
Kai Haverc (© AFP)

Računajte da je gotovo: Čelsi kupio Haverca

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 19:32

Potvrdio njegov saigrač iz reprezentacije

Nije zvanično – računajte kao da jeste. Kai Haverc (21) će u narednoj sezoni igrati za Čelsi.

Potvrda transfera koji su krčkao mesecima stigla je iz usta Liroja Sanea, novajlija Bajerna u prvom obraćanju medijima po povratku u Bundesligu izlanuo se objavom da će kreativni vezista Leverkuzena put Londona. Uostalom, igrači komuniciraju, razmenjuju informacije, a kako su Sane i Haverc kolege u reprezentaciji Nemačke logično je pretpostaviti da se doskorašnji fudbaler Mančester Sitija nije šalio, već da je samo bio neoprezan.

Izabrane vesti

Ili da je posao toliko blizu realizacije da više nema šta da se krije. Otuda...

„Nemačka je oduvek imala kvalitetne mlade igrače. Ne umem da objasnim zato sad svi traže mlade Nemce, ali je izvesno da mnogi dobijaju šansu da se razviju u Bundesligi. Zato mislim da je Čelsi napravio sjajan posao što je doveo Tima Vernera i Kai Haverca, koji su bili ponajbolji Nemci u u minuloj sezoni. Ceo svet zna kako Nemačka radi sa talentima. Verovatno to privlači strance“, rekao je Sane, koji je i sam, pre četiri leta, kad mu je bilo samo 20 godina, napustio otadžbinu i otisnuo se u Premijer ligu.

Na istu destinaciju će Haverc, s tom razlikom što će umesto Mančester Sitija obući dres Čelsija. Ranije se pisalo da će Plavci to zadovoljstvo platiti Leverkuzenu 90.000.000 evra, dok Kai čeka ugovor na pet godina i plata između 8.000.000 i 9.000.000 evra po sezoni.

Biće to treće veliko pojačanje Frenka Lamparda. Ranije su potpisali Hakim Zijegh iz Ajaksa (40.000.000) i Timo Verner (53.000.000), što nagoveštava da bi Čelsi naredne sezone mogao da bude opasan pretendent na titulu.



tagovi

Kai Haverc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara