Računica Ivice Tončeva: Budžet Radničkog 1.200.000 evra, najveća plata 3.000! Potreban nam je finansijski fer-plej

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.02.19. | 08:52

„Kako da motivišem igrače kada pročitaju da njihovi konkurenti imaju platu od 30.000 evra“, poručio je prvi čovek Radničkog

Radnički je jesenas uspeo da razdvoji beogradske večite rivale, ali se na jugu Srbije nadaju da to neće biti poslednji čun uzleta kluba sa Čaira. Veruje rukovodstvo Nišlija da sezonu može da završi sa trofejom u rukama. Onaj u Kupu je bliži, pošto je Radnički stigao do četvrtfinala Kupa...

U opšrinom intervju za Sportski Žurnal predsednik Radničkog Ivica Tončev pretresao je sve teme. Govorio o pričama da Nišlije imaju ozbiljnu zaštitu, a otvoreno je pričao o budžetu kluba koji vodi.

Izabrane vesti

Rekao je da je Srbiji potreban finansijski fer-plej, aludirajući na velike budžete beogradskih rivala. Pre svega Crvene zvezde.
Naš budžet je 1,2 miliona evra. U zavisnosti od prodaje ulaznica, ide do 1,4-1,5 miliona, dok naši konkurenti imaju i po deset i više miliona. A garantujem da bi Radnički sa pet miliona evra igrao grupnu fazu Liga Evrope. Nismo u istom položaju, to je veliki problem fudbalske Srbije“, poručio je Ivica Tončev u razgovoru za Sportski Žurnal.

On je dodao da je najveća plata u Radničkom 3000 evra.
„Dok se u Srbiji, ne bude uveden finansijski fer – plej, da se troši novac iz realnih prihoda, nećemo imati zdravu konkurenciju. Kako da motivišem igrača kada pročita u novinama – dobio godišnju platu od 35.000 evra. A, moj igrač maksimalno ima 3000. Garantujem da će Radnički tada biti sto puta jači. I voleo bih da znam kako se to kupuju igrači, dok klubovi duguju“.

Prema njegovim rečima Nišlije su mogle da osnaže budžet ove jeseni prodajom jednog od najboljih igrača.
„Imali smo ponudu za Haskića od 550.000 evra. Dobar igrač uvek ima kupca, godine igraju sve manj ulogu. Nije pošteno da pričam o pojedincima, naša snaga je u timu, u 11 momaka na terenu. Naravno i treneru“, dodao je Tončev.

(Foto: Star Sport)


tagovi

Ivica Tončev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara