©AFP
©AFP

Radamel "zver" Falkao! Prvim kontaktom s loptom uništio Sosijedadov san o Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 20:40

Fenomenalni Kolubijac ušao na teren u 76. minutu i na neverovatan način promenio tok čitave utakmice - 1:1

Svaki trenutak koji Radamel Falkao provede na terenu predstavlja najdragoceniji mogući trenutak za najvažniju sporednu stvar na svetu. Jednostavno, ne postoji mnogo igrača na svetu koji su u stanju na takav način da promene dešavanja na terenu kao on. Legenadrni Kolumbijac ušao je na teren u 76. minutu utakmice sa Real Sosijedadom, a onda u svom prvom kontaktu sa loptom postigao izjednačujući gol u Valjekasu - 1:1 (0:1).

Pre toga ekipa Andonija Iraole delovala je potpuno nemoćno u nameri da promeni bilo šta na terenu. Gosti su vodili odličnim golom Aleksandera Serlota od 33. minuta i delovali potpuno sigurno i spokojno u odbrani svog gola, ali je onda na teren ušao čuveni Tigre. Od tog trenutka, pa sve do kraja meča, fenomenalni golgeter je bio pretnja za odbranu Baska u svakom mogućem napadu. Sosijedad je pobedom mogao da priđe na samo tri boda zaostatka za četvrtoplasiranim Atletiko Madridom i to pred derbi Jorgandžija sa šampionom Realom. Ovako, posle svega viđenog u samoj završnici mogu da budu zadovoljni što se meč završio rezultatom 1:1.

Izabrane vesti

Velika šteta za čitavo špansko prvenstvo, a pre svega za Rajo Valjekano, predstavlja to što je Falkao i ove sezone imao prevelikih problema sa povredama. Večeras se na terenu pojavio prvi put od 26. februara. Nije ga na terenu bilo u poslednjih devet prvenstvenih kola, kao ni u revanš meču polufinala Kupa kralja sa Betisom. Da ga igrao, možda bi Rajo bio deo velikog finala sa Valensijom, ovako tamo je otišao klub iz Sevilje i osvojio trofej.

Sosijedad je bio bolji sve do Radamelovog ulaska na teren, vrlo dobru priliku u 13. minutu imao je Portu, a 20 minuta kasnije došli su do gola iz izuzuzetne akcije u kojoj je praktično učestvovala čitava ekipa. Sve je krenulo iz poslednje linije, a onda je do lopte u poslednjoj trećini stigao Serlot i posle nekoliko varki poslao loptu u bliži ugao gola fantastičnog Stoleta Dimitrievskog.

Propustili su gosti nekoliko situacija pred protivničkim golom da reše pitanje pobednika. Odlične šanse propuštali Unaj Lopez, Adnan Januazaj i Martin Zubimendi, ali se Dimitrievski nije dao iznenaditi. Kada je na teren ušao Falkao već je bilo prekasno da se prednost duplira, jer je čitavo težište bilo prebačeno pred gol gostiju. U nadoknadi je čak i delovalo da je bilo elemenata za penal upravo nad Falkaom, ali je prethodno Randi Nteka napravio prekršaj nad protivničkim igračem, pa je šansa za veliki preokret propuštena. Nema sumnje da bi odluku u takvoj situaciji preuzeo upravo Radamel Falkao.

Jedino što nam kao ljubiteljima fudbala preostaje jeste da se nadamo da će Andoni Iraola u finišu sezone pružiti što više minuta Kolumbijcu, kako bi publika bila u stanju da uživa u njegovoj igri i golovima.

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Sevilja - Kadiz 1:1 (1:0)

/En Nesiri 7 - Perez 66/

Subota

Alaves - Viljareal 2:1 (2:0)

/Laguardija 4, Eskalante 31 - Čukvueze 47/

Real Madrid - Espanjol 4:0 (2:0)

/Rodrigo 33, 43, Asensio 55, Benzema 81/

Valensija - Levante 1:1 (1:0)

/Duro 27 - Duarte 81/

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Ermoso 8 ag, Injaki Vilijams 56 pen/

Nedelja

Elče - Osasuna 1:1 (0:0)

/Milja 84 - Budimir 67pen/

Granada - Selta 1:1 (0:0)

/Milja 90+1 - Puertas 72/

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 1:1 (0:1)

/Falkao 77 - Serlot 33/

21.00: (1,35) Barselona (5,30) Majorka (8,00)

Ponedeljak

21.00: (2,75) Hetafe (2,90) Betis (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Radamel Falkao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara