Goldson matirao Seltik (©Reuters)
Goldson matirao Seltik (©Reuters)

Rađanje novog poretka u Škotskoj? Goldsonu taličan deveti minut, Rendžers preorao Seltik Park (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.10.20. | 15:25

Ekipa Stivena Džerarda slavila dva puta uzastopno u domu najvećeg protivnika prvi put posle 25 godina

Nikada se niko nije okitio sa deset uzastopnih šampionskih kruna u škotskom fudbalu, a kako stvari stoje moguće je da će se Seltiku na putu jedinstvenog ostvarenja isprečiti najveći takmac – Rendžers! Još nije vreme da se daju velike prognoze, ali Policajci Stivena Džerarda su posle današnjeg trijumfa u prvom derbiju Škotske u 2020. godini bar za jedan bod bliži šampionskoj kruni!

Istoriju su pisali Policajci ovog subotnjeg popodneva u pobedi rezultatom 2:0 (1:0). Prvi put posle 25 godina Rendžers je slavio na Seltik Parku u dva uzastopna gostovanja i sve to mogla bi, ponavljamo, bar u ovom trenutku, moglo da bude najava i prve šampionske titule posle pune decenije čekanja! Rendžers sada ima četiri boda viška nad gradskim rivalom, ali i utakmicu prednosti...

Izabrane vesti

Od dana kad se u klupskim vitrinama poslednji put našao pehar namenjen osvajaču Premijeršipa Rendžers je prošao kroz finansijski kolaps, selidbu u najniži rang takmičenja i povratak u škotsku fudbalsku elitu, a tokom svih tih godina Seltik je bio apsolutni vladar tamošnjeg klupskog fudbala.

Rendžers je danas preorao Seltik Park uzduž i popreko i apsolutno zasluženo savladao omraženog rivala. Ima razloga Stiven Džerard da bude prezadovoljan prikazanom igrom, jer su njegovi puleni maksimalno kontrolisali tempo igre, bili su znatno konkretniji, a deveti minut igre bio je taličan u oba poluvremena. Naime, Rendžers je mrežu Seltika tresao upravo u devetom minutu oba perioda, a herojski plašt obukao je Konor Goldson! Nekadašnji štoper Brajtona našao se u situacijama kod oba gola na pravom mestu, u pravom trenutku i uradio sve baš kao rasni strelac kako bi Rendžersu doneo radost u prvom Old Firmu sezone.

Rendžers je u vođstvo došao posle odličnog centaršuta Džejmsa Tavernijea s desnog boka, gde je Goldson vrhunskim trzajem glavom matirao loše pozicioniranog Vasilisa Barkasa. Drugi pogodak je posledica katastrofalne reakcije odbrane domaćina. Uprkos tome što se u kaznenom prostoru našlo šestorica igrača pored golmana Barkasa, lopta je nekako stigla do Goldsona koji je izašao kao pobednik iz direktnog duela s nekadašnjim saigračem Šejnom Dafijem. Seltik je bio u nokdaunu...

Istini za volju, Nil Lenon je dočekao bez nekoliko važnih igrača u rotaciji, počev od Foresta, preko Džonstona, do Eduarda, Bitona i Abd Elhameda. U tim uslovima Seltik nije mogao da bude ravnopravan takmac, a gotovo šokantno zvuči podatak da domaćin nije uputio nijedan udarac u okvir gola!

Ponovo je u centru pažnje bio Alfredo Morelos. Kolumbijski centarfor bio je pod velikim znakom pitanja jer je nastupao za nacionalni tim na startu kvalifikacija za Mundijal 2022, a nešto se kasnije vratio u Glazgov. Džerard ga je uvrstio u startnu postavu, Morelos ponovo nije zatresao mrežu, ali se uvukao pod kožu Seltikovih štopera i uradio sasvim dovoljno da napravi diverziju kako bi neko drugi rešio utakmicu. 

PREMIJER LIGA ŠKOTSKE – 11. KOLO

Subota

Seltik - Rendžers 0:2 (0:1)

/Goldson 9, 54/

16.00: (3,80) Dandi Junajted (3,20) Aberdin (2,10)

16.00: (3,90) Hamilton (3,40) Sent Džonston (1,98)

16.00: (1,70) Livingston (3,60) Kilmarnok (5,30)

16.00: (4,30) Ros Kaunti (3,50) Hibernijan (1,88)

16.00: (3,60) Sent Miren (3,35) Madervel (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RendžersSeltikKonor Goldson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara