©Starsport
©Starsport

Radnički ide u Bugarsku – Zec upotpunio spisak

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.06.23. | 15:07

Nišlije danas angažovale prekaljenog krilnog napadača, Mesarović na transfer listi, prioritet dovođenje desnog ful beka

Fudbaleri Radničkog okončali su prvu fazu priprema. Druga će, nakon slobodnog dana u petak, početi 1. jula, kada ekspedicija iz Niša kreće put Banskog, poznatog bugarskog, pre svega zimskog, turističkog centra, gde će boraviti narednih 10 dana.

Zamisao novog trenera Nikole Trajkovića bila je da je da je to optimalan period za boravak na jednom mestu, te da poslednjih desetak dana pred početak prvenstva treba dočekati u uslovima u kojima će se i igrati na startu Mozzart Bet Superlige i tu ništa neće promeniti čak ni izvesno odlaganje nove sezone.

Izabrane vesti

A na spisku putnika za Bansko nalazi se sledećih 25 igrača: Dragan Rosić, Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Bazil Jamkam, Vasilije Bakić, Aleksandar Vojnović, Maka Gaku, Andreja Stojanović, Milorad Stajić, Aleksandar Pejović, Saša Marjanović, Petar Mićin, Lazar Pavlović, Nemanja Belaković, Stefan Cvetković, Pavle Ivelja, Miljan Škrbić, Sava Petrov, Vanja Ilić, Ognjen Ajdar, Saša Jovanović, Filip Frej, Stefan Lazović, Džejmi Rašić i Đuro Zec.

Poslednja tri imena bi trebalo dodatno obrazložiti. Zec je najnovije pojačanje Radničkog, u petak u renim popodnevnim časovima potpisao je dvogodišnji ugovor sa Nišlijama. Dobro je poznato ime srpskoj fudbalskoj javnosti, koja 33-godišnjeg krilnog napadača pamti po odličnim sezonama u Donjem Sremu, čačanskom Borcu, Voždovcu, Napretku, TSC-u. Poslednja destinacija bila mu je Kina, ali je već neko vreme bez kluba i na Čairu će pokušati da pronađe nekadašnju formu.

Džejmi Rašić je vezni fudbaler rođen 2002. godine, bez neke velike zaleđine u dosadašnjem si-viju. Poslednjih šest meseci proveo je u Dubočici, a zanimljivo treći je fudbaler u aktuelnom sastavu Radničkog, uz Freja i Stajića, koji je rođen u Švajcarskoj. Ugovor sa Nišlijama još nije potpisao, ali je zadovoljio stručni štab na nekoliko treninga, pa bi u Bugarskoj trebalo da pojača taj utisak i zasluži ozvaničenje transfera. Stefan Lazović je 16-godišnjak iz omladinske škole Radničkog, sa kojim je niški klub danas potpisao prvi profesionalni ugovor.

U odnosu na prvu prozivku, otpali su Stefan Marjanović, za koga smo još pre nekoliko dana napisali da mu je trener Trajković saopštio da na njega ne računa i koji se objavom na društvenim mrežama oprostio od Radničkog, zatim Aleksandar Mesarović i Nemanja Jovičić, za koje se može reći da su u istom statusu – stavljeni na transfer listu. Zvanično su i dalje fudbaleri Radničkog i sa rukovodstvom kluba će dogovarati uslove odlaska sa Čaira.

Tijeri Etongu se teško povredio u finišu prethodne sezone i čeka ga duga pauza, a grupa mlađih igrača, kako nam je rečeno, biće poslata na pozajmice. Najzanimljivije ime na toj listi je Matija Petrović, 19-godišnji napadač koga je Nenad Lalatović prošle sezone najavljivao kao budući veliki projekat Radničkog i igrača na kome će klub u budućnosti puno zaraditi. Jakob Abusa, novajlija iz Gane, moraće da reši administrativne formalnosti da bi se priključio saigračima u Bugarskoj.

Kako je trener Trajković u uvodnoj fazi priprema uigravao novu formaciju, sa trojicom u poslednjoj liniji, prioritet svih prioriteta trenutno je dovođenje igrača na poziciji desnog ful beka. Jamkam je predviđen kao jedan od te trojice pozadi, ali on nikako da sanira povredu sa kojom je okončao prethodnu sezonu.

Ni spisak protivnika u prijateljskim utakmicama u Bugarskoj još nije preciziran. Načelno su planirane tri provere, a jedna bi trebalo da bude protiv Boteva u Plovdivu.


tagovi

Radnički NišĐuro Zec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara