Aleksandar Pejović (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)
Aleksandar Pejović (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)

Radnički sačuvao Pejovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 13:34

Iskusni vezista produžio ugovor sa Nišlijama na još godinu dana

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Nije bilo Aleksandra Pejovića na prvoj prozivci novog trenera niškog Radničkog Nikole Trajkovića prošle subote, ali ni na spisku igrača za koje je tada rečeno da će opravdano zakasniti par dana na početak priprema. Iskusnom vezisti, sa završetkom minule sezone, istekao je ugovor sa Nišlijama, a neizvesnost da li će se saradnja nastaviti nije dugo trajala.

Izabrane vesti

Kako je Mozzart Sportu potrđeno iz kluba sa Čaira, Pejović je u sredu pre podne potpisom overio vernost Radničkom na još godinu dana. Podsetimo, reč je o jednom od igrača sa najdužim stažom u Mozzart Bet Superligi Srbije. Na večnoj listi, on je na trećem mestu po broju odigranih utakmica (293) u srpskom šampionatu, iza Janka Tumbasevića i Vladimira Radivojevića.

Do takvog učinka došao je igrajući za četiri kluba – Slobodu iz Užica, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Radnički iz Niša, u koji je stigao januara 2020. godine, nakon polusezone otišao u Sarajevo, a onda se u leto 2021. vratio na Čair i predstoji mu treća uzastopna sezona na jugu Srbije. Iako rođen u Požegi, porodično je vezan za Niš, što je sigurno olakšalo dogovor dvema stranama o nastavku saradnje.

Prethodna sezona, kako za čitavu ekipu, bila je turbulentna i za Pejovića. Nosio je 32-godišnji vezista najčešće kapitensku traku Radničkog, koja je izvorno pripadala Saši Marjanoviću, a u jednom delu sezone nalazila se i oko ruke golmana Dragana Rosića. Na 33 utakmice postigao je četiri gola, imao tri asistencije, ali i, kao dokaz često prisutne nervoze, čak devet žutih i dva crvena kartona.

Bio je proglašen i igračem 35. kola Mozzart Bet Superlige, ali je umeo da bude i tragičar svog tima, promašivši šut u penal seriji protiv Gzire u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencije, kao i jedanaesterac u Lazarevcu, u poslednjem kolu plej-auta, u meču u kome je poraz Nišlije odveo u baraž za opstanak. Često neopravdano kritikovan u komentarima na forumima, nekad i sa zapadne tribine Čaira, ipak je jedan od najkreativnijih igrača u čitavoj Mozzart Bet Superligi, čija agilnost u dresu Nišlija nikada nije bila upitna i zato je njegov ostanak i te kako dobra vest za Radnički i novog trenera Nikolu Trajkovića.

Radnički je, podsetimo, prethodnih dana angažovao nekoliko novih igrača: Vasilija Bakića, dosadašnjeg štopera Kolubare, kao i dvojac iz Grafičara, napadača Pavla Ivelju i defanzivnog veznog Milorada Stajića. Novo lice na Čairu je i Jakob Abusa, fudbaler rođen u Gani, kome je prolazna stanica ka Nišu bila NK Rijeka, a kako saznajemo očekuje se dolazak još jednog afričkog fudbalera sličnog pedigrea.

Osim nekolicine igrača kojima je istekao ugovor, odlazaka za sada nije bilo, ali će prelazni rok na Čairu tek da se zahukta, kako do polaska na pripeme (Bansko u Bugarskoj) 1. jula, tako i nakon toga.


tagovi

Aleksandar PejovićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara