Radnički se nadao 80 sekundi, Danoski odveo Radnik u četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 15:05

Iskusni vezista „poništio“ pogodak Kojića i svojim drugim golom sprečio senzaciju na Novom Beogradu

Okruglo osamdeset sekundi trajala je nada fudbalera Radničkog sa Novog Beograda da bi preko penala mogli do plasmana među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije. Toliko je, naime, prošlo od izjednačujućeg pogotka Lazara Kojića, do drugog gola na utakmici Zorana Danoskog, kojim je postavio konačnih 2:1 za goste iz Surdulice i učinio Radnik prvim četvrtfinalistom Kupa za ovu sezonu.

Hladna će biti predstojeća zima za fudbalere Radnika, zacementirane na začelju tabele Mozzart Bet Superlige i teško da će rezultat u Kupu Srbije predstavljati neku ozbiljniju utehu. Više kao neka fusnota, u redovima obimne analize koja bi trebalo da usledi, ostaće zabeležen ovaj plasman među osam. Suviše su Surduličani ove sezone posrtali u šampionatu da bi sebi dozvolili kiks i u susretu sa prvoligašem, mada nisu impresionirali partijom, jer su otaljavali posao čuvajući vođstvo koje su imali od 15. minuta i za to su umalo kažnjeni.

Izabrane vesti

U Radničkom mogu biti zadovoljni otporom koji su pružili i utiskom koji su ostavili. Suviše su rezervisano počeli utakmicu, sa čak šestoricom bonus fudbalera. Kako je vreme odmicalo, trener Miloš Joksić menjao je i postavu i formaciju, Novobeograđani su u dobrom delu drugog poluvremena bili u najmanju ruku ravnopravan rival. Nisu bili toliko daleko od podviga, budući da je Obradović u nadoknadi vremena pogodio stativu, ali i njima ostaju mnogo važnije brige u borbi za beg sa dna u Mozzart Bet Prvoj ligi.

Da ima svoj dan, Danoski je nagovestio u 15. minutu, kada je na asistenciju Maronga još u prijemu zalomio čuvara, prebacio loptu na zgodniju, levu nogu i rutinski pogodio mrežu. Domaći su izjednačili iz školski odigranog kontranapada u 84. minutu, koji je poveo Branković, tek što je ušao u igru, a završio strahovitim udarcem Lazar Kojić, krunisavši svoju odličnu partiju. Ipak, suviše ih je opčinio ovaj gol, pala im je koncentracija u odbrani, Lazarević je boksovao loptu nakon udarca Spasića iz daljine, Bogdanović je bio najuporniji, glavom je prosledio odbitak do Zorana Danoskog, a on je, sada desnom nogom, gađao suprotan ugao i postavio konačan rezultat.

 RADNIČKI NBG – RADNIK 1:2 (0:1)

/Kojić 84 - Danoski 15, 85/

Novi Beograd. Stadion Radničkog.

Gledalaca: 300.

Sudija: Ivan Stamenković (Beograd).

Žuti kartoni: Mijailović, Stanković, Simić (Radnički), Janić, Abubakar, Danoski, Oreščanin, Nedeljković, Bogdanović (Radnik).

RADNIČKI (4-2-3-1): Lazarević – Stanković, Košanin, Melentijević, Nedeljković – Mijailović (od 46. Smiljanić) , Knežević (od 46. Nuredini) – Đorđević (od 63. Obradović), Kojić, Veličković (od 83. Branković) – Stoisavljević (od 78. Simić).

RADNIK (4-2-3-1): Vujanac – Abubakar, Oreščanin, Stojanović, Petrović – Marong (od 22. Rustemović), Nedeljković – Danoski, Spasić, Janić (od 79. Bogdanović) – Kunić.



tagovi

Kup SrbijeRadnički Novi BeogradRadnikZoran Danoski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara