Radnički se okupio bez trenera Dudića, pojačanja čekaju novu gradsku vlast

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.01.24. | 18:51

Kragujevčani još nisu izabrali bazu za zimske pripreme, sledi provera protiv IMT-a

Završen je zimski odmor za fudbalere kragujevačkog Radničkog 1923. Imali su izabranici trenera Feđe Dudića skoro punih mesec dana da predahnu od naporne takmičarske jeseni i napune baterije za izazove koji ih očekuju u nastavku sezone na oba domaća fronta.

Prvom treningu Crvenih u 2024. godini prethodila je već standardna prozivka, koju je u odsustvu šefa stručnog štaba Feđe Dudića, koji se večeras vraća iz Sarajeva gde je prethodna tri dana imao obaveze vezane za obnovu profi licence, obavio njegov prvi saradnik Adnan Jahić. Izuzev Nigerijca Džofrija Činede, čiji se dolazak očekuje do kraja tekuće sedmice, svi ostali igrači javili su se na raport stručnom štabu.

Izabrane vesti

Crveni će uvodni deo priprema obaviti u Kragujevcu, nakon čega bi brušenje forme trebali da nastave izvan granica Srbije. Gde tačno, još uvek nije poznato, mada bi ova nedoumica trebala da bude razrešena u narednih par dana. Ono što je pak poznato, to je da će Kragujevčani 19. januara odigrati prvu pripremnu utakmicu, a rival će im biti beogradski superligaš IMT.

„Sigurno da nam nije prijatno što u ovom trenutku još uvek nemamo pouzdanu informaciju o tome da li će se i gde ići na pripreme. U toku su razgovori i razmatranje ponuda hotela iz nekih okružnih zemalja gde bismo mogli da obavimo taj baznični deo priprema i mi se iskreno nadamo da ćemo u narednih nekoliko dana imati neke preciznije informacije u vezi sa tim“, otkriva sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović, koji je u ime kluba poželeo igračima uspešan početak priprema.

Zimski dril Crveni započinju u manje-više neizmenjenom sastavu u odnosu na jesenji deo sezone. Ispisnice su za sada uzeli samo golman Filip Pajović, Nikola Grbović i pomalo zaboravljeni Enok Engbeso, kao i Entoni Izučukvu, kome je istekao kratkoročni ugovor sa kragujevačkim klubom. Pred izlaznim vratima su i Aleksandar Popović i Vasilije Đurić, dok će Vladimir Tomović i Đorđe Jovanović biti prosleđeni na pozajmice. Pripremama su priključena dvojica talentovanih momaka iz omladinskog pogona, Nikola Ristović i Veljko Dimitrijević, a ne bi bilo čudo da do kraja prelaznog roka „Čika Daču“ napuste Stefan Čolović i Džofri Činedu koji se već odavno nalaze na radaru brojnih domaćih i inostranih klubova.

„Trener Dudić je sastavio spisak od jedno 7-8 igrača na koje ne računa za prolećni deo sezone. Sa nekima je već postignut dogovor o sporazumnom raskidu saradnje, dok će 2-3 igrača biti prosleđena na pozajmice. Nadamo se i prodaji Čolovića i eventualno Činedua za koje postoji veliko interesovanje drugih klubova.“

Kao klub koji funkcioniše pod okriljem lokalne samouprave, Radnički 1923 je trenutno u kranje nezavidnoj situaciji, s obzirom da ne zna na visinu sredstava na koje može da računa iz gradskog budžeta, budući da se još uvek čeka na konstituisanje nove gradske vlasti.

Zbog toga su svi potencijalni dolasci igrača na „stend-baju“, mada je generalni utisak da ove zime neće biti nekih previše zvučnih transfera u klubu sa „Čika Dače“ i da će akcenat biti prvenstveno na popuni deficitarnih pozicija u timu.

 „Imamo listu želja i već smo stupili u pregovore sa nekim igračima, tako da se nadamo što skorijoj realizaciji planiranih transfera. Trenutni prioritet nam je da pojačamo konkurenciju na poziciji levog beka, a odlaskom Izučukvua nametnula se potreba i za angažovanjem još jednog štopera, iako tu već imamo dvojicu iskusnih igrača Mitrovića i Simovića, uz oporavljenog mladog Miličića. Mislim da smo dobro popunjeni na svim ostalim pozicijama u timu, tako da će eventualni dolasci pre svega zavisiti od odlazaka igrača.“

Iako nisu baš najbolje otvorili prvenstvo, Kragujevčani su završetak superligaške jeseni dočekali na solidnoj desetoj poziciji, koja im daje dobre izglede u daljoj borbi za plasman u plej-of. Ono što je svakako obeležilo jesenju polusezonu u šumadijskom superligašu, jeste plasman u četvrtfinale Kupu Srbije, što svakako predstavlja veliki uspeh za Crvene kojim se sasvim sigurno ne završavaju njihove ambicije u ovom takmičenju.

 „Svakako da ćemo nastojati da napravimo dodatni iskorak u Kupu Srbije i plasiramo se u polufinale, što bi predstavljao istorijski uspeh za klub. koji bi sigurno obradovao sve naše navijače. To naravno ne znači da ćemo zanemariti prvenstvo, gde trenutno nismo ni u previše lošoj, ni u previše bajnoj situaciji“, dodaje Perović. 


tagovi

Slavko PerovićFeđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara