©Starsport
©Starsport

Radnički smenio Lalatovića!

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 20:55

Upravni odbor niškog kluba večeras raskinuo saradnju sa temperamentnim stručnjakom, potvrđeno je Mozzart Sportu iz rukovodstva Radničkog

Nenad Lalatović nije više trener Radničkog iz Niša. To je, kako je zvanično rečeno za Mozzart Sport iz kluba, odluka Upravog odbora na predlog Disciplinske komisije kluba, a posle serije loših igara i rezultata i niza čudnih dešavanja poslednjih dana.

Ta dešavanja u prethodnoj sedmici nizala su se kao na traci i teško ih je hronološki posložiti. Poraz od Vojvodine (1:4) uzburkao je strasti na Čairu, upriličen je sastanak rukovodstva kluba sa igračima i stručnim štabom, pričalo se „bez rukavica“, delovalo je da je „borbena gotovost“ ekipe podignuta na najviši nivo uoči utakmice protiv novosadske Mladosti, da bi se onda pojavila informacija da su Novosađani, posle smene Ljubomira Ristovskog, upravo Lalatovića „pikirali“ kao njegovog naslednika i u tu svrhu ga vrlo konkretno kontaktirali.

Izabrane vesti

I mada je ta vest juče mlako demantovana u niškom klubu, činjenica je da je Nenad Lalatović u prethodna dva dana izbegao dva potencijalna susreta sa novinarima na Čairu, a da, najblaže rečeno, nije bio najredovniji ni na poslednjim treninzima uoči puta u Novi Sad. Stvorila se atmosfera nepoverenja, koja se samo nadovezala na loše igre i rezultate – Radnički je spojio dva poraza, osvojio svega dva boda u poslednja četiri kola, postigao samo jedan pogodak, i to posle 353 minuta golgeterskog posta – tako da se, očito, tražila samo forma, ali i momenat razlaza.

Nisu u Radničkom, očito, želeli da čekaju da prođe utakmica 25. kola Mozzart Bet Superlige, za njih izuzetno važna posle povratka u zonu baraža za opstanak, a protiv, vrlo je moguće, Lalatovićevog budućeg kluba. Ostaje samo da se vidi ko će sutra na Karađorđu predvoditi ekipu. Prva informacija sa Čaira govori da bi to trebalo da budu Dragan Šarac i Vidak Bratić, ali reč je o Lalatovićevim lojalnim dugogodišnjim saradnicima i teško je zamisliti tu situaciju.

U svakom slučaju, iza Nenada Lalatovića ostaje rezultatski neuspešan drugi mandat u Radničkom. U onom prvom, ušao je u istoriju kluba, dovevši ga do vicešampionskog zvanja u sezoni 2018/19, ali sada nije napravio ni pun krug, da vodi ekipu protiv svih rivala u ligi, što bi se desilo da je ostao na klupi i za sutrašnju utakmicu u Novom Sadu. Na 14 mečeva osvojeno je svega 13 bodova, što je 31 odsto uspešnosti. Takođe, obezbeđen je plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Radnički će sutra morati bez šefa struke da pronađe put do izlaska iz krize, a onda da izabere i četvrtog trenera u tekućoj sezoni.




tagovi

Nenad LalatovićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara