Aleksandar Pejović predvodi ekipu sa kapitenskom trakom (©Starsport)
Aleksandar Pejović predvodi ekipu sa kapitenskom trakom (©Starsport)

Radnički spreman za Gziru, Pejović se nada: Posle dve prečke, neka treća bude – sreća!

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.07.22. | 12:04

Kapiten niškog Radničkog uveren u prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, uoči preksutrašnjeg revanša sa Gzirom na Čairu

Razne transfer „bombe“, pregovori sa Udžom, dolazak Andreje Stojanovića, dilema da li jačati konkurenciju na golu... O svačemu i mnogima se pričalo i pisalo proteklih dana, a čini se najmanje o onome što je najvažnije trenutno za Radnički – prekosutrašnjem revanšu drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije protiv Gzire.

Izabrane vesti

Ubedljivo najvažnija utakmica, koja će odrediti nastavak sezone za nas. Ako prođemo, a ubeđen sam da hoćemo, jer smo kvalitetniji i samo nam je potrebno više koncentracije da to i pretočimo u rezultat, kasnije će sve biti mnogo lakše. I u Mozzart Bet Superligi, ali i u nastavku evropskih kvalifikacija”, vrlo jasno poručuje Aleksandar Pejović, kapiten Radničkog.

Da se poslužimo dozom cinizma, budući da ni na jednoj televiziji nije bilo prenosa prvog meča sa Malte, konačno su Nišlije dočekale priliku da gledaju svoje miljenike na evropskoj sceni, a i rezultat je takav (2:2) da prosto zove da se napuni stadion.

Tomislav Sivić dao je svojim izabranicima skoro tri dana odmora, prvi trening po povratku sa puta odrađen je tek u nedelju uveče, a prethodila mu je video analiza. Pa, šta su to novo mogli da zaključe niški fudbaleri, nakon što su se slegli utisci, osim što su, praktično, sami postigli sva četiri gola na prvoj utakmici, ali dva u sopstvenu mrežu?

Sami smo najviše krivi za ovaj rezultat. Mislim da nijedna ekipa ne može da istrpi toliki broj kardinalnih grešaka, koje jesu individualnog karaktera, ali odgovornost je kolektivna. Evropa to ne prašta! A, vala, ne prašta ni domaći šampionat, koji je, pokazuje se, jači nego proteklih godina i ima mnogo dobrih ekipa. Gzira će se sigurno držati svog opredeljenja da se iz čvrstog bloka oslanja na polukontre i kontre, da kada osvoje loptu gađaju dvojicu svojih napadača. Ako tako igraju na domaćem terenu, u gostima će se tek osloniti na tu strategiju. Mislim da brzi gol mnogo toga rešava, nadam se da ćemo do njega uspeti da dođemo i da tako dodatno pokrenemo energiju sa tribina.

A ne bi Pejović imao ništa protiv ni da baš on bude taj koji bi savladao golmana Darijana Radelića Žarkova. Treća bi, po običaju, trebalo da bude – sreća!

Posle dve pogođene prečke protiv Partizana, nadam se da će, kada se sledeći put budem našao u šansi, lopta otići koji centimetar niže. Mislim da je četvrtak idealan trenutak da se upišem u listu strelaca.

Desilo se to ili ne, 28. jul 2022. godine će svakako biti jedan od centralnih datuma u karijeri 31-godišnjeg kreativnog veziste, budući da će prvi put, kao kapiten, izvesti saigrače na teren na jednoj evropskoj utakmici na Čairu...

Ja sam odmah nakon što sam promovisan u kapitena rekao da je to jedna od najvećih časti u mojoj karijeri. Biti lider tima u klubu ovako velike tradicije je izuzetna obaveza. Voleo bih da u tom svojstvu ostanem upisan u istoriji Radničkog, a to mogu samo ako prebrodimo ovu prepreku i nastavimo naš evropski pohod. Ponavljam, uveren sam da hoćemo, ali da smo bolji moramo i da dokažemo na terenu“, čvrsto veruje Aleksandar Pejović da će Nišlije iduće sedmice putovati u Klagenfurt na megdan Volfzbergeru, koji u trećem kolu čeka boljeg iz ovog duela.

Sutra je dan za zvanične pres konferencije obojice trenera, kada se očekuje da trener Radničkog Tomislav Sivić najavi i određene promene u defanzivnoj liniji tima. Neke će možda biti iznuđene, budući da je Milan Savić rovit nakon prve utakmice, a ima igrača koji su očito u kontraritmu i poljuljanog samopouzdanja, nakon vezanih grešaka u prethodnim mečevima.

Utakmica se igra u četvrtak od 19 časova, sudiće je Andrej Ćivulete iz Rumunije. Karte su u prodaji od danas, na biletarnici istočne tribine stadiona Čair, po ceni od 600 dinara za južnu, 800 za istočnu i zapadnu tribinu, odnosno 2.000 dinara za mesto u loži. Pravo na besplatan ulaz imaju deca do osam godina starosti, deca škole fudbala FK Radnički Niš i lica sa invaliditetom. Sezonske ulaznice za sezonu 2022/2023 neće važiti.



tagovi

Aleksandar PejovićGziraRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara