Radnički u Ivanjici protiv zakona velikih brojeva

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 11:56

Radnički je, posle četiri startna poraza, deklasirao imenjaka iz Kragujevca za mir u kući, ali istinski bi se svi oblaci razišli i nebo nad Čairom bilo vedro tek ako bi se na reprezentativnu pauzu otišlo još jednim pozitivnim rezultatom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Nišlije prošle sezone četiri puta pobedile Javor, pa se nadaju da teorija verovatnoće neće umešati prste večeras, a trener Trajković najavljuje promenu stila igre

Izabrane vesti

Da nije Javora, ko zna da li bi Radnički ove sezone uopšte igrao Superligu. Više od četvrtine bodova u prethodnom prvenstvu, devet od 35, Nišlije su osvojile protiv Ivanjičana, koje su savladale i četvrti put, u šesnaestini finala Kupa Srbije, doduše tada tek na penale.

Otud, nada u njihovim redovima da zakon velikih brojeva neće umešati prste večeras, kada se dva tima sastaju u sklopu šestog kola Mocart Bet Superlige, jer po teoriji verovatnoće nekad će Javor uspeti da odoli. Radnički je, posle četiri startna poraza, deklasirao imenjaka iz Kragujevca za mir u kući, ali istinski bi se svi oblaci razišli i nebo nad Čairom bilo vedro tek ako bi se na reprezentativnu pauzu otišlo još jednim pozitivnim rezultatom.

Ekipa trenera Radovana Ćurčića ušla je sjajno u sezonu, osvojila pet bodova u prva tri kola, pa doživela dva glatka poraza u duelima sa favorizovanim TSC-om i Partizanom. Šef stručnog štaba Nišlija Nikola Trajković dobro zna šta njegovu ekipu čeka večeras kraj Moravice:

Neizvesna i teška utakmica, protiv rivala koji zna da igra na rezultat i vođen je rukom iskusnog trenera. Utakmica gde će biti manje uživanja u lepoti fudbala, a više te direktnije igre. Znamo da imaju brze igrače, da su dobri u tranziciji, da se oslanjaju dosta na prekide, tako da ono što smo do sada igrali, gde smo dosta izlazili visoko, mislim da bi njima sada odgovaralo. Tako da ćemo dobro razmisliti u kojim periodima igre ćemo forsirati tu, našu prepoznatljivu igru, a u kojim periodima ono što njima, ipak, manje odgovara. Dosta smo temeljno pripremali ovu utakmicu. Ekipa je maksimalno motivisana, trenirala je kvalitetno, mislim da sve više veruju u ono što radimo i očekujem da napravimo povoljan rezultat“ istakao je Trajković.

Put zapadne Srbije on je poveo kompletan kadar, ali ko će na teren, kaže, nije još odlučio, iz objektivnih razloga. Ne bi trebalo da bude velikih promena u odnosu na prošlo kolo, moguć je samo povratak u tim Vasilija Bakića, kako bi se ojačala igra kod prekida.

Imamo par sitnih povreda. Tri, četiri igrača od onih koje sam planirao da budu u užem sastavu od 12, 13. Tako da ćemo videti pred utakmicu ko je spreman. Nama su potrebni igrači koji su spremni da daju 100 posto, 99 neće biti dovoljno. Ne mogu da kažem da sam odlučio oko sastava baš zbog tih sitnih povreda. Svi du putovali sa ekipom, ali ko će moći da igra znaćemo tek u toku dana.“

Radnički se uzda u tradiciju protiv Ivanjičana:

Nadam se da baš zbog toga što su ih već dobili nekoliko puta, momci veruju da to mogu da ponove. U prva četiri kola baš to nam je nedostajalo. Imali smo igru, ali nismo verovali, hajde sada da igramo na rezultat, da verujemo i da donesemo bodove iz Ivanjice“-poručuje Trajković.

Nakon povratka Lazara Jovanovića iz Izraela, ekipa je u perspektivi jača za jednog proverenog bočnog igrača, a do kraja prelaznog roka šef struke Radničkog ima samo još jednu želju:

Razgovarali smo baš sa direktorom, možda nam treba još jedno pojačanje na poziciji zadnjeg veznog igrača, jedan igrač koji bi mogao da pomogne Pejoviću i Stajiću u rotaciji, da ne pravimo te neke alternativne zamene, da igrače sa ofanzivnim karakteristikama vraćamo u srednji, centralni blok. Ako tu dovedemo još jednog igrača, time bismo zaokružili roster“, zaključio je Nikola Trajković.

Utakmica Javor-Radnički igra se večeras od 20 časova, sudiće je Jovan Šegrt, a prenositi TV Arena sport 4.

MOZZART BET SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

Radnik - TSC 0:1 (0:1)

/Stojić 45+1/

Subota

18.00 (2.20) Napredak (3.25) Voždovac (3.45)

20.00 (1.05) Crvena zvezda (14.0) Novi Pazar (35.0)

20.00 (3.00) Javor (3.30) Radnički Niš (2.40)

21.00 (1.60) Vojvodina (3.90) Radničk Kragujevac (6.00)

Nedelja

19.30 (2.05) Mladost Lučani (3.40) Spartak (3.70)

20.00 (5.80) IMT (3.90) Partizan (1.60)

Ponedeljak

19.00 (4.70) Železničar (3.50) Čukarički (1.80)




tagovi

Nikola Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara