Radnički u Turskoj i protiv Rusa i protiv Ukrajinaca, ne putuju Papunašvili i Škrbić

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.01.23. | 21:33

Nakon što formalno potpiše ugovor, ekipi se pridružuje i Belaković; ugovoreno pet provera, traži se još jedan rival

Koferi su spakovani, fudbaleri niškog Radničkog u četvrtak rano ujutro kreću put Antalije, gde će u narednih 15 dana brusiti formu za nastavak sezone, u koju ulaze sa nezavidne, 13. pozicije u Mozzart Bet Superligi, ali i kao učesnici četvrtfinala Kupa Srbije.

Kako Mozzart Sport saznaje, na spisku putnika za Tursku neće biti nekoliko igrača koji su do danas bili smatrani prvotimcima i pripremali su se sa ostatkom ekipe u Čairu. Giorgi Papunašvili, Miljan Škrbić i Stefan Mihajlović neće se naći u avionu sa saigračima. Mihajlović je već napustio klub, njegov drugi mandat u Radničkom trajao je veoma kratko i sveo se na dvadesetak minuta provedenih na terenu u porazu od Partizana u Beogradu (0:4), krajem oktobra.

Izabrane vesti

Gruzijski internacionalac zvanično je povređen, ali trener Nenad Lalatović nedavno je baš u razgovoru za Mozzart Sport rekao da je neredovan na treninzima i očito je izgubio poverenje u njega. Škrbića je Radnički punih godinu dana čekao da se oporavi od teške povrede i taman kada je ove zime počeo da trenira punom parom, izgleda da nije došlo do dogovora sa klubom po pitanju nastavka saradnje.

S druge strane, kao što smo već objavili, Radnički je u finalnim pregovorima sa Nemanjom Belakovićem, dosadašnjim fudbalerom letonske Lijepaje. On još nije formalno potpisao ugovor sa niškim klubom, ali čak i da ne otputuje ujutro sa ekipom u Tursku, pridružiće se sasvim izvesno novim saigračima čim sve administrativne formalnosti budu okončane.

Stoga, konačan spisak trebalo bi da izgleda ovako - Golmani: Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović i Dragan Rosić. Odbrambeni fudbaleri: Boris Varga, Filip Frej, Bazil Jamkam, Milan Savić, Tijeri Etongu, Maka Gaku, Nikola Andrić, Andreja Stojanović i Nemanja Jovičić. Igrači sredine terena: Aleksandar Pejović, Saša Marjanović, Stefan Dimić, Aleksandar Mesarović, Stefan Marjanović, Ognjen Ajdar, Petar Mićin, Stefan Cvetković, Saša Jovanović i Marko Đurišić. Napadači: Sava Petrov, Nikola Štulić, Matija Petrović, Nemanja Belaković i Viktor Živojinović.  

Nišlije će u Turskoj boraviti do 28. januara i tamo odigrati šest kontrolnih utakmica. U ovom momentu, poznato je pet rivala, a traži se još samo sparing partner „rezervistima“ za 26. januar, dan pre nego će tim koji je projektovan da startuje i protiv Mladosti iz Lučana u prvom prolećnom kolu - ali bez reprezentativaca Dragana Rosića i Nikole Štulića - imati generalnu probu protiv Metalista 1925 iz Harkova.

Zanimljivo je da će Nišlije u Turskoj igrati i protiv ruskog i protiv ukrajinskog kluba, i to u razmaku od četiri dana. Prva provera na programu je već u subotu 14. januara, a rival će biti poljska Jagelonija. Reč je o ekipi koja u poljskom šampionatu, baš kao i Radnički, zimuje na 13. poziciji. Tri dana kasnije, Nišlije će odmeriti snage sa Zirom iz Azerbejdžana. Ekipa koja je, baš kao i Radnički, prethodnog leta eliminisana na prvom koraku u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencije i za koju nastupa strelac gola odluke u finalu omladinskog Prvenstva Evrope 2013. godine Andrija Luković, četvrta je u nacionalnom šampionatu na polusezoni.

Za 20. januar zakazana je provera sa češkim Bohemijansom, ekipom koja u Češkoj trenutno deli plasman od šestog do osmog mesta, a tri dana kasnije rival će biti Krila Sovjetov iz Samare, trenutno jedanaestoplasirana ekipa ruske Premijer lige. Mesto protivnika za 26. januar je upražnjeno, a dan pred povratak kući Lalatović će najjače snage proveriti protiv Metlista, koji u ukrajinskom šampionatu, igranom u specifičnim uslovima, zauzima sedmo mesto sa 18 bodova iz 14 utakmica.


tagovi

Miljan ŠkrbićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara