Radničkom penali postaju noćna mora, Mladost dobila poklon u nadoknadi

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.08.22. | 23:03

Nišlije dva puta vodile, ali morale da se zadovolje bodom iz Lučana - 2:2

U sezoni 2017/18 Radnički je bio jedan od evropskih rekordera po broju dosuđenih penala u njegovu korist, a sada kao da se njegovi fudbaleri trude da postave rekord i po broju skrivljenih jedanaesteraca. Preskupo ih to košta. Jedan protiv Zvezde, dva protiv Partizana, jedan na Malti, evo i sada dva u Lučanima, a ako se setimo da su na penale eliminisani od Evrope, onda im je bela tačka baš došla glave u prethodnih nekoliko nedelja.

Radnički je ponovo bio na pragu pobede, bnaš kao I protiv Partzizana, baš kao I protiv Gzire. U 93. Minutu Mladost je dobila penal o kome će se dugo pričati, jer je I nakon snimka ostalo nejasno šta je to sudiju Novaka Simovića opredelilo da napucanu loptu u ruku Ajdara iz neposredne blizine nakon šuta Gordića okarakteriše kao najstrožu kaznu. Milan Bojović je pogodio, njegov treći realizovan penalove sezone i već šesti gol protiv Radničkog na poslednja tri međusobna duela u Lučanima. Slatka osveta Nišlijama za ekspresni rastanak u leto 2019. godine, kada na Čairu nije dobio priliku da iskaže svoj kvalitet. Na kraju - 2:2 .

Izabrane vesti

Na kraju, i jedni i drugi ostaju bez pobede od početka sezone, pri dnu tabele, s tim što je ovo mnogo slađi bod za domaćina, a još jedan veliki emotivni šok za fudbalere Radničkog.

A počelo je kao iz bajke za Nišlije. Tačno 135 sekundi bilo je dovoljno gostima da povedu. Bio je to doslovno mat u tri poteza. Dimić je dugom loptom omogućio Lazaru Jovanoviću da demonstrira svoju brzinu, a ne zna se šta je bilo lepše – njegov centaršut, nakon što je podigao glavu i u trepavicu pogodio Nikolu Štulića, ili način na koji je mladi napadač postigao pogodak, nakon što je sa zadrškom u skoku vratio loptu u suprotan ugao. Mogle su Nišlije “na ura” da dotuku domaćina, koji se apsolutno nije snašao na početku meča. U razmaku od svega nekoliko sekundi Dimić je najpre promašio zicer, tačnije odbranio mu je Samčović, posle još jednog sjajnog trka i centaršiuta Jovanovića, a onda je i sam pokupio otpadak i centrirao Štuliću na glavu, samo što je ovog puta prečka zaustavila njegov pokušaj.

Kako je vreme prolazilo, Mladost je dolazila do daha, ali ne i do prilika za gol i ko zna da li bi ih i bilo, da se kolekciji nepsretnih intervencija defanzivaca Radničkog ove sezone nije pridružio povratnik u startnu postavu Bazile Jamkam. Rukom je zaustavio centaršut Jojića sa desne strane u 33. minutu, bila je to sasvim čista situacija za sudiju Simovića, a Milan Bojović bio je siguran sa penala.

Upravo je Bojović bio u centru pažnje nakon tačno trećine perioda obostrano rastrzane igre u drugom poluvremenu. Izgubio je duel na sredini terena sa Jamkamom, Kamerunac je imao dovoljno snažan karakter da se od tragičara pretvori umalo u junaka, nakon oduzete lopte, manirom vrhunskog pakera uposlio Štulića, loptom između dvojice protivničkih štopera, a mladi napadač šutira iz prve tek zakoračivši u protivnički kazneni prostor i lopta od stative ulazi u mrežu. Tražio je Bojović prekršaj u začetku te akcije, VAR je proveravao situaciju, ali gol je priznat. Mogao je Radnički do još jednom samo par minuta kasnije, ali je Lazar Jovanović iz odbitka promašio prazan gol, nakon udarca Petrova iz daljine i odbrane Samčovića, koji se istakao i u prilici koju je potom imao Savo Petrov.

I onda, u nadoknadi vremena – sporna situacija. Simović je gledao VAR, pokazao na belu tačku, a Bojović sačuvao svoj tim poraza.

 

MLADOST – RADNIČKI (N) 2:2 (1:1)

/Bojović 34p, 93p - Štulić 3, 61/

Lučani

Stadion Mladost.

Gledalaca: 200.

Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

Žuti kartoni: Gordić, Mićević, Ćirković, Radivojević (Mladost), Tolordava, Mesarović, Stojanović, Jovanović, Aksentijević, Ajdar (Radnički).

MLADOST (4-2-3-1): Samčović 7 – Ćirković 6, Milošević 5.5, Vesnić 5 (od 46. Radivojević 5.5), Mićević 6 - F. Babić 5.5 (od 83. Sremčević -), Leković 5.5 – Jojić 6 (od 71. Milanović -), Dunđerski 5.5 (od 46. Udovičić 5.5), Gordić 6.5 – Bojović 7.

RADNIČKI(4-3-3): Drobnjak 6 – Aksentijević 6, Tolordava 6, Jamkam 6.5, Stojanović 5.5 – Mićibući 6, Mesarović 6, Dimić 6 (od 75. Ajdar -) – Jovanović 7 (od 83. Jovičić -), Petrov 5.5, Štulić 7.5 (od 93. Dušanić -).

Igrač utakmice: Nikola Štulić (Radnički)

MOZZART BET SUPERLIGA, 5. KOLO

Petak

Voždovac - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)

/Vujnović 90/

Subota

TSC - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Danoski 56/

Mladost - Radnički 2:2 (1:1)

/Bojović 34 i 90+3 - Štulić 3 i 61/

Nedelja

18.55: (2,00) Radnik (3,40) Kolubara (3,90)

21.00: (1,60) Čukarički (3,80) Spartak (6,00)

Odloženo

Vojvodina - Crvena zvezda

Partizan - Napredak



tagovi

Nikola ŠtulićMilan BojovićSava Petrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara