Milan Bojović (© Star sport)
Milan Bojović (© Star sport)

Radnik je streptomicin za Zvezdu, ali zna se ko je kralj strelaca u Srbiji

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 14:47

Milan Bojović postigao jubilarni 50. gol za Mladost i usmerio Lučance ka pobedi u Surdulici – 2:0

Partizan je nepobediv – Milan Bojović nezaustavljiv. Kao što su crno-beli u velikom stilu otišli na zimski odmor, tako je iskusni centarfor u pretposlednjem meču Superlige u 2021. potvrdio da je i dalje majstor svog zanata. Rođeni Čačanin je u Surdulici usmerio Mladost iz Lučana ka pobedi nad Radnikom (2:0), a sebe učvrstio na listi najboljih strelaca našeg takmičenja u samostalnoj državi.

Dugo se Bojović trkao sa Andrijom Kaluđerovićem, međutim, letošnji odlazak bivšeg Radovog kapitena u Uzbekistan, a ostanak 34-godišnjeg napadača u Dragačevu otvorio je mogućnost da se osami na vrhu statističke kategorije koja pokazuje ko je najčešće tresao mreže na našim terenima. U aktuelno prvenstvo su ušli poravnati, da bi najnovijim pogotkom – ovoga puta u SurduliciBojović pobegao Kaluđeroviću četiri koraka, jer je sad na „koti 84“, dok je Andrija zacementiran na 80.

Izabrane vesti

Četvrti gol ove sezone Milan Bojović je postigao prepoznatljivim stilom. Glavom. Posle akcije Vladimira Radivojevića i Saše Jovanovića uspeo je da savlada Stefana Ranđelovića. Bio mu je to jubilarni 50. gol za Mladost. Ostale u Superligi postigao je u dresovima Vojvodine, Jagodine i Čukaričkog.

Trijumf gostiju sredinom drugog poluvremena potvrdio je iskusni vezista Miloš Cvetković, tako da je sastav Ivana Stefanovića napredovao do bezbedne 11. pozicije na tabeli, posle remija bez golova u Subotici i preokreta protiv Napretka u minuloj rundi.

Radnik jeste napadao, ali i promašivao, pa iako je imao dovoljno situacija pred Ivanom Kostićem nije uspeo da reprizira rezultate iz jesenjih mečeva sa Crvenom zvezdom, kad je od potencijalnih šest uzeo čak četiri boda protiv prvaka države. Možda su domaćina poremetila dešavanja u uvodu meča, kad je trener Dušan Đorđević isljučen zbog prigovora, pa Surduličani posle ovog meča zaostaju tri boda za Mladosti.

SRBIJA 1 - 21. KOLO

Sreda

Čukarički - Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)

/Jovanović 62, Kopvač 82/

Četvrtak

Proleter NS - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ninković 5, Tomović 20/

TSC - Crvena zvezda 2:3 (2:2)

/Banjac 7, Stanojlović 18 - Ivanić 15, Pavkov 32, 55/

Subota

Partizan - Kolubara 1:0 (0:0)

/Menig 67/

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (0:0)

/Ratković 66 - Bastajić 58/

Napredak - Spartak 1:0 (0:0)

/Đuričković 70/

Nedelja

Radnik – Mladost 0:2 (0:1)

/Bojović 34, Cvetković 66/

15.00: (1,68) Voždovac (3,70) Metalac (5,30)

*** Kvote su podložne promenama






tagovi

Milan BojovićDušan ĐorđevićRadnikRadnik SurdulicaSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara